Levelheaded

Wanneer is de cycle top in crypto?

Wanneer is de cycle top in crypto | Levelheaded

Wanneer is de cycle top in crypto? Onze verwachtingen.

Je dacht toch niet dat de crash in april/mei het einde ging zijn toch? Toch? Dat was het namelijk niet, de cryptomarkten zijn zoals onze verwachting goed hersteld en ready for more.

De crash die destijds plaatsvond was 100% gemanipuleerd, daarnaast was de top van $65K dollar per bitcoin slechts de intermediate cycle top. Maar wanneer is de cycle top in crypto dan? Dat gaan we in dit artikel behandelen.

Levelheaded wil haar lezers graag beschermen, niets in dit artikel biedt garantie voor de toekomst en investeren in crypto is risicovol.

Wij als Levelheaded delen wekelijks waardevolle content op onze blog. Mocht je onze blog handig vinden, deel het dan met je vrienden! Samen leren over financiën is namelijk altijd leuker dan alleen. Mocht je nog vragen hebben na afloop van het lezen kun je ons altijd bereiken.

Dit gaan we behandelen:

  1.  Wat is een intermediate peak
  2.  Cryptocyclussen
  3.  Wanneer is de cycle top in crypto?
  4.  Hoe hoog is de cycle top in crypto?

Nooit meer rendement mislopen?

Word lid van Levelheaded en start vandaag met succesvol beleggen, vanaf slechts 1.31 euro per dag!

Wat is een intermediate peak

Een intermediate peak is een eerste hoogtepunt van de bitcoin koers in een cryptocyclus. Wat een cryptocyclus precies is bespreken we zo. Wat belangrijk is om te weten, is dat deze bull run de intermediate peak op $65K dollar lag voor bitcoin. 

Deze piek werd bereikt op 14 april 2021. Sindsdien is de bitcoin koers nooit meer boven die piek uitgekomen. Een intermediate peak geeft aan dat een hoogtepunt is bereikt in de cyclus, maar ook dat de cyclus nog niet voorbij is. Het is een tijdelijk hoogtepunt die later in de cyclus wordt verbroken. 

Dat is dus ook waarom dit artikel wordt geschreven. Met het oog op de huidige koers van $58K dollar ligt de intermediate peak in handbereik. Maar wanneer is de cycle top in crypto, om die vraag te kunnen beantwoorden gaan we eerst kijken naar de cryptocyclus. 

Cryptocyclussen

Crypto werkt op basis van cyclussen, dat is net iets anders dan bij aandelen. Bij aandelen krijg je te maken met bull- en bearmarkets. Bij de cryptomarkt is dit niet anders, maar daarbij komt ook nog eens een cyclus kijken. Een cyclus bepaald wanneer de bullrun begint en wanneer de prijzen weer zullen instorten. 

Een cryptocyclus is niet iets dat vastligt op de dag nauwkeurig. Het is wel een patroon die zich tot vandaag de dag kenmerkt sinds het ontstaan van crypto. De koers van bitcoin beweegt al erg lange tijd volgens een bepaald patroon, ook wel een cyclus genoemd. 

De complete cryptomarkt is gekoppeld aan bitcoin. Bitcoin is ”the king” en bepaalt de markt. We zullen binnenkort een artikel schrijven die dieper ingaat op cryptocyclussen. Meld je aan voor onze maandelijkse financiële update om op de hoogte te blijven. 

Wanneer is de cycle top in crypto | Levelheaded

Wanneer is de cycle top in crypto?

Er is ooit eerder een crypto cyclus geweest waar er een zogeheten ”double peak” was. Dit was in de cyclus van 2013-2015. In die cyclus was er eerst ook een piek, daarna een accumulatiefase die enkele maanden duurden. Na de accumulatiefase volgde een zeer snelle en grote stijging in de koers. 

Onze verwachting is dat deze cyclus hetzelfde zal zijn. Prijzen zullen zo snel toenemen dat niemand weet wat er aan de hand is. Hype zal toenemen en veel nieuwkomers zullen instappen, zonder plan en zonder kennis. De koers zal extreem snel stijgen, maar net zo snel weer instorten. 

Wij denken dat de cycle top in crypto rond december 2021 en januari 2022 ligt. Laten we eens kijken naar een chart van 2013 zodat je beter begrijpt wat er kan gebeuren. 

Bitcoin grafiek 2013

Wat je hier ziet is dat de intermediate peak in april gebeurde. Net zoals in deze cyclus, namelijk op 14 april. De echte run begon weer in oktober, met in september nog een kleine correctie. De vergelijking met de huidige chart is bijna eng.

De eerste piek gebeurde op hetzelfde moment, de correctie in september en de start van de run in oktober. Wij komen aan onze voorspelling van december/januari doordat cyclussen steeds langer duren, met minder rendement. Dat zie je in deze logaritmische grafiek. 

Logaritmische grafiek Bitcoin | Levelheaded

Hoe hoog is de cycle top in crypto?

De bovenstaande grafiek wijst op een toppunt van $78.500 dollar per bitcoin. Onze voorspelling ligt iets hoger, rond de $120.000 per bitcoin. Echter blijft dit hoogtepunt voorspellen een beetje gokken. Het is afhankelijk van hoeveel hype er zal komen. 

Komt er extreme hype dan kan de prijs zomaar ver boven de $120.000 euro schieten. Maar aan de andere kant kan ook de aandelenmarkt morgen instorten en dan zal bitcoin meegaan. Al is onze voorspelling niet dat de aandelenmarkt zomaar zal instorten. Al is het misschien wel een bubbel. 

Je leest hier of de aandelenmarkt in een bubbel zit! 

Als je onze eerdere artikelen hebt gelezen zul je zien dat wij sterke analyses doen. We hebben het zelfs tot 2 keer toe bijna perfect voorspeld. Wil je meer technische analyses? Start vandaag nog met leren bij Levelheaded! 

Wij hopen dat dit artikel nuttig voor je is geweest en dat je het met plezier hebt gelezen. Mocht een van je vrienden ook interesse hebben in investeren, stuur dit artikel dan gerust door! 

Voor het laatst bijgewerkt op 14 oktober 23:03. 

Bestel nu je favoriete munten

Gebruik code: LEVELHEADED10 voor 10% korting op je bestelling

Maandelijkse finance Update?

We sturen je 1x in de maand financiële artikelen die je moet lezen. Anders kan je veel geld mislopen! Meld je vandaag nog aan. 

Deel deze post met je vrienden

Gerelateerde Berichten

Hoe verstuur je Bitcoin vanaf Binance - Levelheaded
Crypto

Hoe verstuur je Bitcoin vanaf Binance?

Crypto versturen is een lastig proces, vooral voor beginners. En je wilt niets fout doen want dan kun je al je crypto kwijt raken. Lees daarom zeker even dit artikel dan leggen we je de details uit! Lees het nu.

Lees verder »
How to withdraw Euro from Binance - Levelheaded
Crypto

How to withdraw euro from Binance?

Because our last article about this topic was a big succes we decided to also translate it to English so every Binance user can use our method to withdraw euro’s from Binance. Read now our method!

Lees verder »
Hoe kun je winst maken in een bear market? - Levelheaded
Crypto

Hoe kun je winst maken in een bear markt?

Winst maken met beleggen, dat willen we allemaal. Maar in een bull market gaat dat nou net iets makkelijker dan in een bear market. In dit artikel gaan we kijken naar manieren hoe je alsnog winst kunt maken in een bear markt. Lees het nu!

Lees verder »

Deze video bevat belangrijke informatie

Video afspelen over Video | Levelheaded

Maandelijkse finance Update?

We sturen je 1x in de maand financiële artikelen die je moet lezen. Anders kan je veel geld mislopen! Meld je vandaag nog aan.