Levelheaded

Hoe kun je winst maken in een bear markt?

Hoe kun je winst maken in een bear market? - Levelheaded

Hoe kun je winst maken in een bear markt?

Winst maken met beleggen, dat willen we allemaal wel. Maar winst maken in een bull markt is een stuk makkelijker. Dan stijgen namelijk de koersen en dan maakt vrijwel iedere belegger winst. Maar een bear markt maakt dat een stuk moeilijker. 

Een bear markt is een periode van een langere tijd waarin de koersen een neerwaartse trend hebben. Oftewel een daling van de aandelenprijzen. Veel beleggers maken daarom zowel op de cryptomarkten als op de aandelenmarkt vaak verlies. In dit artikel gaan we kijken hoe kun je winst maken in een bear markt!

Wij als Levelheaded delen wekelijks waardevolle content op onze blog. Mocht je onze blog handig vinden, deel het dan met je vrienden! Samen leren over financiën is namelijk altijd leuker dan alleen. Mocht je nog vragen hebben na afloop van het lezen kun je ons altijd bereiken.

Dit gaan we behandelen:

  1.  Bijkopen en verder niets doen
  2.  Staken of uitlenen
  3.  De neerwaartse trend traden

Succesvol starten met investeren?

Volg dan de startercursus beleggen van Levelheaded, slechts eenmalig 97 euro

Bijkopen en verder niets doen

Wat veel beleggers doen zodra een bear markt aanbreekt, is veel posities verkopen. Dit geldt voor zowel de aandelenmarkt als de cryptomarkt. Met als gevolg dat ze verkopen met grote verliezen die niet meer te herstellen zijn, want zelfs als de koersen weer stijgen heb je niet meer de activa. 

Het is daarom voor veel beleggers beter, als ze niet voor de start van een bear markt verkocht hebben, om op de weg naar beneden bij te kopen en verder niets te doen. Zolang je een lange termijn visie hebt dan hoef je meestal niet bang te zijn voor bear markten. 

Een bear markt is zelfs een kans, je kunt namelijk goedkoop bijkopen. Dit gaat veel profijt hebben zodra de markten weer herstellen en een bull run start. Dan ga je namelijk enorme winsten kunnen realiseren. Dus de eerste optie om winst te maken in een bear markt is door bij te kopen. 

Met beleggen kunt u uw inleg verliezen

Staken of uitlenen

Bij crypto heb je de mogelijkheid om je cryptocurrencies te staken. Dit is niet geheel zonder risico, maar zorgt er wel voor dat je meer crypto krijgt gedurende een bear markt. Het werkt namelijk vrij simpel, je staked je crypto vaak om het platform veiliger te maken en in ruil daarvoor krijg je crypto. 

Je loopt hierbij wel het risico dat de onderliggende waarde van de crypto afneemt waardoor je alsnog geld verliest. Gelukkig heb je nog een tweede optie, dat is namelijk door je crypto uit te lenen via een platform. Je hebt meerdere platformen waar je tot wel 12% per jaar kunt verdienen. 

Het fijne hierbij is, is dat je ook ervoor kunt kiezen om uitbetaald te krijgen in een stable coin. Wij zelf gebruiken hiervoor Celsius en zijn zeer tevreden over ze. Ze betalen wekelijks de rente uit en zo zie je dus letterlijk wekelijks je geld groeien. Binnenkort zullen we een uitgebreide review schrijven over Celsius. 

Daarnaast heb je tegenwoordig ook bij sommige aandelenbrokers de optie om je posities uit te laten lenen. De ene broker geeft je in ruil hiervoor lagere commissietarieven. Maar er zijn ook brokers die jou 1 tot 3% per jaar betalen omdat jij jouw posities uitleent. Hierdoor verdien je passief geld. 

Met beleggen kunt u uw inleg verliezen

De neerwaartse trend traden

Bij traden heb je twee voor de hand liggende opties, long gaan of short gaan. Waarbij long gaan betekent dat je verwacht dat de koersen gaan stijgen en bij short andersom. Dus als de koersen kelderen dan kun je winst maken door een shortpositie in te nemen. 

Let wel op dit komt met grote risico’s. Traden van cryptocurrencies is ten alle tijden erg risicovol omdat de markt erg volatiel is. Maar in een bear markt zijn er soms nog wel eens mini-oplevingen. Dan stijgen de koersen plots 10% en dan kan je zomaar geliquideerd worden. 

Als je dit gaat doen weet dan dus goed waar je mee bezig bent. Als je het goed doet, kun je in elke markt winstgevend zijn. Maar onthoud altijd goed de risico’s die je neemt en werk met stop-losses. Zoals je ziet kun je op meerdere manieren winst maken in een bear markt, welke kies jij?

Wij hopen dat dit artikel nuttig voor je is geweest en dat je het met plezier hebt gelezen. Mocht een van je vrienden ook interesse hebben in investeren, stuur dit artikel dan gerust door!

Wil je leren hoe je het beste kunt beleggen zodat je meer rendement maakt? Neem dan deel aan de Levelheaded starterscursus winnen met beleggenLeer succesvol zelfstandig beleggen voor slechts eenmalig 97,- euro.

Voor het laatst bijgewerkt op 15 februari 17:24. 

Maandelijkse finance Update?

We sturen je 1x in de maand financiële artikelen die je moet lezen. Anders kan je veel geld mislopen! Meld je vandaag nog aan. 

Deel deze post met je vrienden

Gerelateerde Berichten

Hoe verstuur je Bitcoin vanaf Binance - Levelheaded
Crypto

Hoe verstuur je Bitcoin vanaf Binance?

Crypto versturen is een lastig proces, vooral voor beginners. En je wilt niets fout doen want dan kun je al je crypto kwijt raken. Lees daarom zeker even dit artikel dan leggen we je de details uit! Lees het nu.

Lees verder »
How to withdraw Euro from Binance - Levelheaded
Crypto

How to withdraw euro from Binance?

Because our last article about this topic was a big succes we decided to also translate it to English so every Binance user can use our method to withdraw euro’s from Binance. Read now our method!

Lees verder »
Hoe zet je geld op Binance | Levelheaded
Crypto

Hoe kun je geld op Binance zetten?

Binance ligt al een tijdje onder vuur, je kunt er geen geld van opnemen en geen geld op storten. Hoe je toch geld kan opnemen hebben we eerder uitgelegd. Maar hoe stort je geld op deze goedkope exchange. Lees het nu!

Lees verder »

Deze video bevat belangrijke informatie

Video afspelen over Video | Levelheaded

Maandelijkse finance Update?

We sturen je 1x in de maand financiële artikelen die je moet lezen. Anders kan je veel geld mislopen! Meld je vandaag nog aan.