Levelheaded

Waarom worden de rijken rijker?

Waarom worden rijken rijker?

Waarom worden de rijken rijker en de armen armer?

Het is misschien algemeen bekend dat de rijken alsmaar rijker worden en de armen alsmaar armer. Maar hoe komt dat nou eigenlijk? Dat is wat we in deze blog post gaan onderzoeken en bespreken. De vraag die we vandaag gaan bespreken is zo’n veel besproken vraagstuk, dat Robert Kiyosaki er zelfs een boek over heeft geschreven. 

De voornaamste reden dat rijken steeds rijker worden is doordat zij anders met geld omgaan. De rijken doen namelijk op drie gebieden dingen anders dan de minder bedeelde bevolking.

Deze 3 dingen zijn als volgt:

  1. Manier van met geld omgaan
  2. Lifestyle inflation
  3. Economische crises zijn kansen
We zullen op alle drie de onderwerpen nu wat dieper ingaan en behandelen hoe jij net zoals de rijken hier optimaal gebruik van kan maken. 

Succesvol starten met investeren?

Word lid van Levelheaded en start vandaag met succesvol beleggen, slechts eenmalig 197 euro!

1. De manier dat rijken met geld omgaan

Manier van met geld omgaan

Rijk worden is eigenlijk heel simpel, het werkt namelijk als volgt. Zorg ervoor dat je meer inkomen overhoudt dan dat je uitgeeft. De rijkste mensen ter wereld beseffen dit maar al te goed. Als we terug kijken naar jongere versies van rijke mensen, zie je dat ze op een andere manier met geld omgingen dan hun leeftijdsgenoten. 

De rijkste gaven namelijk niet alles uit aan merkkleding, dure luxe spullen of dergelijke. Nee, zij betaalde eerst zichzelf en zette een deel van hun geld apart. Zoals de beroemde investeerder Warren Buffet zegt: ”Spaar niet wat er over is na uitgaves, geef uit wat er over is na sparen”. Veel mensen snappen dit principe maar passen het desondanks niet toe in hun eigen leven. Dit zie je ook vaak in de verkapte vorm van rekeningen. Natuurlijk, iedereen heeft rekeningen die betaald moeten worden. Maar zorg ervoor dat je ook aan jezelf denkt. Betaal als het ware je eigen rekening!

Daarnaast zit er nog een verschil tussen hoe de rijken en de armen met geld omgaan. De rijken starten bedrijven, investeren en creëren meerdere inkomstenstromen. Deze dingen worden mogelijk doordat ze eerst zichzelf hebben betaald. Met het geld wat ze daarmee overhouden creëren ze een extra inkomstenbron die weer extra inkomen oplevert. Door dit consistent te doen zal je een fortuin kunnen opbouwen mits je niet valt voor punt 2. Namelijk lifestyle inflation.

2. Lifestyle inflation

Lamborghini, lifestyle inflation

Lifestyle inflation houdt in dat je levensstijl toeneemt naar mate je meer gaat verdienen. Dit is opzich niet vreemd maar dit zal je tegenhouden om echte rijkdom op te bouwen. Wat armen doen wanneer zij een loonsverhoging krijgen is het volgende. Voor dit voorbeeld kijken we naar Pieter, Pieter verdient €3.000,- euro netto per maand. Pieter geeft hiervan €2.800,- euro uit per maand, door hard te werken krijgt Pieter een loonsverhoging en zijn loon is vanaf nu €3.400,- euro netto per maand. Pieter geeft hiervan €3.200,- euro maandelijks uit. Wat in dit voorbeeld beschreven wordt is wat heel veel mensen doen. Om deze reden is het voor hen onmogelijk om uit de ”rat race” te komen. 

Laten we nu kijken naar hoe de rijken dit aanpakken. Voor dit voorbeeld kijken we naar Denzel, hij verdient €2.600,- euro netto per maand en geeft hiervan maandelijks €1.600,- euro uit. Denzel investeert maandelijks €1.000,- euro en ontvang door rendement en dividend maandelijks €100,- euro extra inkomen. Dus in de nieuwe situatie verdient Denzel €2.700,- euro per maand. Denzel geeft hiervan nog steeds €1.600,- euro per maand uit. Zie je het verschil tussen Denzel en Pieter?

Ondanks dat Pieter misschien wel meer verdient dan Denzel, houdt Denzel een stuk meer over dan Pieter. Het gaat er niet om hoeveel geld je verdient maar hoeveel je overhoudt. Dat is rijkdom. Iemand die €100K per maand verdient maar €100K daarvan uitgeeft is armer dan Denzel. Het lijkt alleen voor de buitenwereld niet zo. Maak keuzes voor jezelf en niet om indruk te maken op anderen. Want uiteindelijk geeft niemand er iets om of jouw shirt €300,- euro kostte. Dat shirt is binnen 6 maanden nog maar de helft waard, terwijl als je dat geld geïnvesteerd had het in waarde geapprecieerd zou zijn.

Als je zoekt naar een manier om je inkomen te verhogen kan je hier inspiratie opdoen!

3. Economische crisis is een geweldige kans

Money on fire, economische crisis

Een economische crisis voelt voor velen alsof hun geld in vuur en vlam staat. Maar dit zijn juist de tijden waardoor de rijken rijker worden en de armen armer. Mensen die beleggen kunnen misschien wel een idee krijgen van het gevoel wat een forse daling met je doet. Het gevoel dat je hard verdiende geld opeens een hoop minder waard is. De rijken zien dit heel anders, een economische crisis is namelijk het beste dat je kan overkomen. Het geeft je de kans om tegen goedkopere prijzen in te komen. Bij de Levelheaded cursus leren we je dan ook zeker de mindset hoe jij je hoofd koel kan houden in deze situaties en hier optimaal van kan profiteren.

Waarschijnlijk is het je wel al eens opgevallen dat na elke economische crisis er nieuwsberichten volgen van dat de rijkste ter aarde er veel vermogen hebben bijgekregen. Ook onlangs met de coronacrisis wat dit niet anders. Zo zijn de rijkste maar liefst 637 miljard dollar rijker geworden sinds de coronacrisis. Hoe dat zit lees je hier meer over.

In het vervolg zie een crisis dus niet als een verlies maar als een kans. Ik ga afsluiten met nog een quote van Warren Buffet: ”Ben gretig als anderen angstig zijn, ben angstig wanneer anderen gretig zijn”.

Wil jij nou ready zijn voor de volgende economische crisis en hiervan kunnen profiteren? Neem dan nu deel aan de Levelheaded cursus winnen met beleggen! Leer succesvol zelfstandig beleggen voor slechts eenmalig 197,- euro.

Voor het laatst bijgewerkt op 23 februari 22:58. 

Maandelijkse finance Update?

We sturen je 1x in de maand financiële artikelen die je moet lezen. Anders kan je veel geld mislopen! Meld je vandaag nog aan. 

Deel deze post met je vrienden

Gerelateerde Berichten

Is het slim om schulden af te lossen | Levelheaded
Mindset

Is schulden aflossen nu verstandig?

Als je schulden hebt is dit artikel interessant om te lezen. Het is namelijk niet altijd verstandig om schulden af te lossen. Maar wanneer is het wel verstandig en wanneer niet? Dat lees je nu!

Lees verder »

Deze video bevat belangrijke informatie

Video afspelen over Video | Levelheaded

Maandelijkse finance Update?

We sturen je 1x in de maand financiële artikelen die je moet lezen. Anders kan je veel geld mislopen! Meld je vandaag nog aan.