Levelheaded

Wat is de MetaVerse en wat gaat het veranderen?

Wat is de Metaverse | Levelheaded

Wat is de MetaVerse en wat gaat het veranderen?

Facebook heet vanaf nu Meta, beter gezegd het moederbedrijf van Facebook heet nu Meta. Dat heeft te maken met 2 dingen. Facebook ligt onder vuur door een privacy schandaal en probeert haar naam schoon te houden en Facebook is begonnen aan het bouwen van de Metaverse. 

Maar wat is de Metaverse precies? Dat gaan we in dit artikel bespreken, kort gezegd is de Metaverse een online wereld die nagenoeg niet te onderscheiden is van de fysieke wereld. De mogelijkheden hierin zijn eindeloos. Zowel op persoonlijk als op zakelijk vlak. 

Wij als Levelheaded delen wekelijks waardevolle content op onze blog. Mocht je onze blog handig vinden, deel het dan met je vrienden! Samen leren over financiën is namelijk altijd leuker dan alleen. Mocht je nog vragen hebben na afloop van het lezen kun je ons altijd bereiken.

Dit gaan we behandelen:

  1.  Wat is de Metaverse precies
  2.  Wat voor mogelijkheden creëert de Metaverse
  3.  Hoe lang duur het voordat het werkelijkheid is
  4.  Hoe kun je investeren in de Metaverse

Succesvol starten met investeren?

Word lid van Levelheaded en start vandaag met succesvol beleggen, slechts eenmalig 197 euro!

Wat is de Metaverse

De Metaverse is een online virtuele wereld waarin mensen samen kunnen komen om vrijwel alles te doen wat ook in de fysieke wereld kan. De Metaverse verbind de online wereld met de fysiek wereld. 

Kan je het je al voorstellen? Dat je alles wat je nu in het echt kunt doen straks ook levensecht online kunt doen. Dat je de werkelijkheid niet meer kunt onderscheiden van de virtualiteit? Dat is wat waarschijnlijk gaat komen in de Metaverse. 

De Metaverse brengt heel veel kansen met zich mee, maar ook risico’s. Zo is de kans op verslaving groot en is de kans aanwezig dat mensen liever in de virtuele wereld gaan leven dan in de echte wereld. Maar laten we eerst even kijken naar wat voor dingen mogelijk worden. 

Wat is de Metaverse | Virtuele wereld

Wat voor mogelijkheden creëert de Metaverse

Waarschijnlijk kun je het je nog lastig voorstellen wat de Metaverse allemaal voor mogelijkheden kan gaan bieden. Het zal waarschijnlijk nog meer zijn dan je nu zelfs kan bedenken. Laten we toch een aantal opties op een rijtje zetten:

  •  Reizen naar elk deel van de wereld zonder ook maar een stap te zetten
  •  Meetings geven op 5 continenten op 1 dag
  •  Levensecht gamen, (jij bent zelf 100% de speler)
Dit zijn maar enkele voorbeelden van wat mogelijk gaat worden in de Metaverse. Maar de mogelijkheden zijn enorm, op privé gebied en zakelijk gezien. Facebook is niet de enige die bezig is met het bouwen van een Metaverse, ook Microsoft heeft aangegeven plannen te hebben. 

Hoe lang duurt het voordat het werkelijkheid is

Dit gaat je waarschijnlijk wel teleurstellen als je niet kon wachten totdat de Metaverse er was. Het gaat naar verwachting namelijk 10 jaar duren voordat de Metaverse werkelijkheid is en klaar is. De technologie is namelijk nog niet zo ver momenteel om dit sneller te realiseren. 

Hoe kun je investeren in de Metaverse

Er zijn meerdere cryptoprojecten die zich focussen op de Metaverse en de toekomst plannen hiervan. Bijvoorbeeld $SAND en Earth.io. SAND focust zich op het gaming gedeelte, iedereen kan een stukje land kopen en daarop zijn eigen spelletjes bouwen. 

Het is alsof je een grote creatieve online wereld krijgt waarbij iedereen eigenaar is van een klein stukje. Naast dat je kunt investeren in deze projecten kun je natuurlijk ook investeren in aandelen van Facebook en Microsoft. Dan lift je automatisch mee op het succes van de online wereld in de toekomst. 

Let op: de Metaverse is een lange termijn project die nog lang niet af is en waarvan het nog onzeker is of die er überhaupt ooit komt. Investeren in dit soort projecten brengt risico’s met zich mee. 

Wij hopen dat dit artikel nuttig voor je is geweest en dat je het met plezier hebt gelezen. Mocht een van je vrienden ook interesse hebben in investeren, stuur dit artikel dan gerust door!

Hulp nodig met starten met beleggen? Neem dan deel aan de Levelheaded cursus winnen met beleggenLeer succesvol zelfstandig beleggen voor slechts eenmalig 197,- euro.

Voor het laatst bijgewerkt op 8 november 21:50. 

Maandelijkse finance Update?

We sturen je 1x in de maand financiële artikelen die je moet lezen. Anders kan je veel geld mislopen! Meld je vandaag nog aan. 

Deel deze post met je vrienden

Gerelateerde Berichten

Is het slim om schulden af te lossen | Levelheaded
Mindset

Is schulden aflossen nu verstandig?

Als je schulden hebt is dit artikel interessant om te lezen. Het is namelijk niet altijd verstandig om schulden af te lossen. Maar wanneer is het wel verstandig en wanneer niet? Dat lees je nu!

Lees verder »
Hoe word ik rijk | Levelheaded
Mindset

Hoe kan ik rijk worden (en nu echt)

Hoe kan ik rijk worden? Dat is een vraag die we onszelf allemaal stellen. Maar wat is het antwoord erop? Er zijn namelijk zoveel manieren om rijk te worden. Maar de makkelijkste en degene met het hoogste slagingskans lees je in dit artikel. Lees het nu!

Lees verder »

Deze video bevat belangrijke informatie

Video afspelen over Video | Levelheaded

Maandelijkse finance Update?

We sturen je 1x in de maand financiële artikelen die je moet lezen. Anders kan je veel geld mislopen! Meld je vandaag nog aan.