Levelheaded

Waar kun je fysiek goud en zilver kopen als investering?

Fysiek goud kopen | Fysiek zilver | Levelheaded

Waar kun je fysiek goud en zilver kopen als investering?

Goud en zilver is een mooie toevoeging aan je portfolio. Het zijn veilige havens in tijden van financiële onzekerheid. Maar waar kun je fysiek goud of fysiek zilver kopen? Dat gaan we in dit artikel behandelen, we gaan ook behandelen of online kopen misschien slimmer is. 

Wij als Levelheaded delen wekelijks waardevolle content op onze blog. Mocht je onze blog handig vinden, deel het dan met je vrienden! Samen leren over financiën is namelijk altijd leuker dan alleen. Mocht je nog vragen hebben na afloop van het lezen kun je ons altijd bereiken.

Dit gaan we behandelen:

  1.  Investeren in goud
  2.  Investeren in zilver
  3.  Fysiek goud en zilver kopen
  4.  Online goud en zilver kopen
  5.  Beste manier van kopen

Succesvol starten met investeren?

Word lid van Levelheaded en start vandaag met succesvol beleggen, slechts eenmalig 197 euro!

Investeren in goud

Goud is al eeuwen een veilige haven als het gaat om geld. In tijden van onzekerheid grijpen veel beleggers terug naar goud. Het is vrijwel altijd een slimme keus om een beetje goud aan te houden in je portfolio. Dit zodat je enige dekking hebt tegen het instorten van het financiële systeem.

Want dat het systeem ooit gaat instorten dat is vrij zeker. Goud kan je hier gedeeltelijk tegen beschermen. Daarnaast wordt goud ook gebruikt door de industrie in de vorm van chips. Dit is bij zilver nog meer het geval, laten we daar eens naar gaan kijken. 

Investeren in zilver

Zilver, het kleine broertje van goud. Zilver heeft minder monetaire waarde maar meer een industriele waarde. Dit komt doordat bijna de helft van de gehele jaarlijkse zilvervraag afkomstig is van industrie. Zilver is een belangrijke edelmetaal die daarom ook veel waarde heeft. 

Daarnaast heeft zilver meer groei potentie ten opzichte van goud. Er zijn zelf verhalen dat de zilverprijs kunstmatig wordt laag gehouden. Je kunt zilver fysiek en online kopen. Wil je meer weten over zilver? Lees dat ook dit artikel: is investeren in zilver slim?

Fysiek goud en zilver kopen

Je kunt op velen manieren zilver en goud kopen. Maar een van die manieren is het fysiek kopen van goud en zilver. Dit is een van de meest prettige manieren omdat je echt in bezit bent van het edelmetaal, in plaats van alleen een certificaat van eigenaarschap. 

Echter brengt het fysiek kopen van goud en zilver ook risico’s en nadelen met zich mee. Zo loop je het risico op diefstal en schade door onjuiste opberging. Daarnaast is een van de grootste nadelen het feit dat je BTW betaalt over de investering. 

Bij het uitleveren van het fysieke goud of zilver betaal je BTW, dit komt je rendement niet ten goede ten opzichte van de daadwerkelijke koers. Je betaalt namelijk direct 21% bovenop de huidige goud/zilverprijs. Gelukkig is er een andere manier om te investeren in goud en zilver. 

Online goud en zilver kopen

Online goud en zilver kopen heeft een aantal voordelen ten opzichte van fysiek goud en zilver. Laten we de voordelen eens op een rijtje zetten:

  •  24/7 verhandelbaar
  •  Veilig opgeslagen in een beveiligde kluis
  •  Opgeslagen in BTW-vrije zones (gunstig voor uw rendement)
  •  Aankopen en verkopen vanaf 1 gram

Dat zijn nog al wat grote voordelen! Toch is er ook een nadeel, je hebt het goud en zilver niet fysiek thuis. Dit brengt het risico van een bank-run met zich mee tijdens tijden van crisis. Gelukkig kan je bij GoldRepublic er ook voor kiezen om je goud en zilver uit te laten leveren.

Zo kun je dus ook fysiek goud en zilver aankopen bij GoldRepublic! Het is goed om te weten dat GoldRepublic de enige partij momenteel in Nederland is op dit gebied die is goedgekeurd door de AFM. Ze houden zich dus netjes aan alle vereiste wetgeving, zo investeer je met een gerust hart. 

Aanmelden bij GoldRepublic is geheel gratis! Meld je vandaag nog aan en koop voordelig fysiek goud en zilver. 

Wat is de beste manier van kopen?

Wij kopen een beetje van beide, wij investeren zowel online in goud en zilver en fysiek. Zo profiteren wij van de BTW-voordelen die online investeren in goud en zilver met zich meebrengt, maar tegelijkertijd ook van de voordelen van fysiek goud en zilver. 

Wij hopen dat dit artikel nuttig voor je is geweest en dat je het met plezier hebt gelezen. Mocht een van je vrienden ook interesse hebben in investeren, stuur dit artikel dan gerust door!

Hulp nodig met starten met beleggen? Neem dan deel aan de Levelheaded cursus winnen met beleggenLeer succesvol zelfstandig beleggen voor slechts eenmalig 197,- euro.

Voor het laatst bijgewerkt op 17 november 22:12. 

Maandelijkse finance Update?

We sturen je 1x in de maand financiële artikelen die je moet lezen. Anders kan je veel geld mislopen! Meld je vandaag nog aan. 

Deel deze post met je vrienden

Gerelateerde Berichten

Wat kun je leren bij Levelheaded
Inspiratie

Wat kan je allemaal leren bij Levelheaded?

Bij Levelheaded helpen we je met investeren. We kunnen je op veel vlakken ondersteunen en helpen om succesvoller te worden met investeren. In deze blog lees je wat we allemaal aanbieden, nu en in de toekomst. Lees het nu!

Lees verder »

Deze video bevat belangrijke informatie

Video afspelen over Video | Levelheaded

Maandelijkse finance Update?

We sturen je 1x in de maand financiële artikelen die je moet lezen. Anders kan je veel geld mislopen! Meld je vandaag nog aan.