Levelheaded

Investeren in zilver is dat verstandig? Onze prijsverwachting

Investeren in zilver, is dat verstanding | Levelheaded

Investeren in zilver, is dat verstandig? Onze prijsverwachtingen

Zilver, het kleine broertje van goud. Het is veel minder waard dan goud, maar is het toch een verstandige investering? Dat gaan we in dit artikel behandelen, investeren in zilver is dat verstandig?

Wij als Levelheaded delen wekelijks waardevolle content op onze blog. Mocht je onze blog handig vinden, deel het dan met je vrienden! Samen leren over financiën is namelijk altijd leuker dan alleen. Mocht je nog vragen hebben na afloop van het lezen kun je ons altijd bereiken.

Dit gaan we behandelen:

  1.  Wat is zilver en wie gebruikt het?
  2.  Goud/zilver ratio
  3.  De zilver short squeeze
  4.  Prijsverwachting zilver

Succesvol starten met investeren?

Word lid van Levelheaded en start vandaag met succesvol beleggen, vanaf slechts 1.31 euro per dag!

Wat is zilver en wie gebruikt het?

Zilver is een edelmetaal, net als goud. Zilver wordt voornamelijk gebruikt door de industriesector. In 2019 was maar liefst 56% van de afname van zilver door industrie. Zilver zal steeds een steeds belangrijkere rol gaan spelen in de industrie. 

Dit komt doordat zilver een aantal belangrijke eigenschappen heeft. Zo kan zilver samengesmolten met een supergeleider nog beter stroom geleiden dan een supergeleider alleen. Daarnaast is zilver nodig in nucleaire energie en wordt het gebruikt bij zonnepanelen. 

De verwachting hierdoor is dat de vraag vanuit de industriesector de komende jaren zal toenemen. Dit kan zorgen voor een prijsstijging in de zilverprijs. 

Goud/zilver ratio

Dit is een belangrijke ratio om in de gaten te houden als je wil investeren in zilver. Deze ratio geeft aan hoeveel ons zilver nodig is om een ons van goud te kopen. Hoe hoger deze ratio hoe meer goud dus waard is tegenover zilver. 

In tijden van crisis en angst neemt deze ratio altijd toe, dit komt door de monetaire waarde van goud. Na de crisis neemt de hoogte van de ratio altijd af. Zo ook afgelopen jaar, op het hoogste punt was de goud/zilver ratio 135 op 18 maart 2020. Vandaag de dag is dat ”nog” maar  74. 

De verwachting is dat de prijs van goud de komende jaren zal toenemen en dat de goud/zilver ratio ook af zal nemen. Dit zou zorgen voor een flinke prijsstijging van zilver. 

Investeren zilver, is dat verstanding | Levelheaded

De zilver short squeeze

Als je nog nooit hebt gehoord van een short squeeze wordt dit een redelijk lastig stuk om te begrijpen. Om een wat gedetailleerdere uitleg te krijgen kun je die hier lezen. Kort gezegd is een short squeeze het opdrijven van de prijs door gezamenlijk een asset te kopen waar veel short posities op open staan.

Het is een redelijk lastig concept, maar belangrijk is om te weten dat er begin 2021 gespeculeerd werd over een short squeeze op zilver. De prijs van zilver wordt namelijk kunstmatig laag gehouden door grote banken en hedgefondsen. 

Prijsverwachting zilver

Als je wil investeren in zilver is het natuurlijk ook handig om te weten wat je kunt verwachten van de prijs. De prijsverwachting van Bank of America is $33.3 (20% vanaf nu) per ons zilver, zij verwachten zelfs dat de prijs kan stijgen tot $47.5 dollar per ons (99% vanaf nu).

Zoals je ziet liggen de verwachtingen van zilver redelijk hoog. Dit komt door een toenemende vraag vanuit de industriesector en een interessante goud/zilver ratio. Het is daarom redelijk verstandig om te investeren in zilver. 

Wij hopen dat dit artikel nuttig voor je is geweest en dat je het met plezier hebt gelezen. Mocht een van je vrienden ook interesse hebben in investeren, stuur dit artikel dan gerust door! 

Wil jij nou meer leren over investeren en meer van dit soort analyses? Neem dan deel aan de Levelheaded cursus winnen met beleggenLeer succesvol zelfstandig beleggen voor slechts €39,- euro per maand.

Voor het laatst bijgewerkt op 1 november 22:44.

Maandelijkse finance Update?

We sturen je 1x in de maand financiële artikelen die je moet lezen. Anders kan je veel geld mislopen! Meld je vandaag nog aan. 

Deel deze post met je vrienden

Gerelateerde Berichten

Deze video bevat belangrijke informatie

Video afspelen over Video | Levelheaded

Maandelijkse finance Update?

We sturen je 1x in de maand financiële artikelen die je moet lezen. Anders kan je veel geld mislopen! Meld je vandaag nog aan.