Levelheaded

Is financiële vrijheid haalbaar in Nederland?

Financiele vrijheid haalbaar

Is financiële vrijheid haalbaar in Nederland?

Het begrip financiële vrijheid wordt steeds bekender. Hoe fijn moet dat ook niet zijn, om nooit meer wakker te liggen om je geldzaken. Maar is financiële vrijheid haalbaar in Nederland? Dat is wat we in dit artikel gaan behandelen.

De afgelopen jaren zijn financiële trends steeds populairder aan het worden. Dat is ook niet heel vreemd, wie wil er nou niet compleet financieel onafhankelijk zijn. Laten we snel gaan kijken of deze financiële vrijheid ook voor jou haalbaar is!

Dit gaan we behandelen:

  1.  Wat is financiële vrijheid
  2.  Hoeveel geld heb je nodig
  3.  Is financiële vrijheid haalbaar?
  4.  Hoe wordt je sneller financieel vrij
  5.  Wat is niet haalbaar

Nooit meer rendement mislopen?

Word lid van Levelheaded en start vandaag met succesvol beleggen, vanaf slechts 1.31 euro per dag!

Wat is financiële vrijheid

Financiële vrijheid is heel simpel. Financieel vrij zijn betekent dat je zonder regulier salaris jouw gewenste levensstijl kan betalen. Simpel toch? 

Een begrip dat vaak door elkaar gehaald wordt met financiële vrijheid is financiële onafhankelijkheid. Het verschil hiertussen is dat je bij onafhankelijkheid totaal niet afhankelijk meer bent van inkomen. Je hebt zoveel vermogen dat je op deze manier altijd je levensstijl kunt betalen. 

Financiële vrijheid is wat makkelijker te bereiken, doordat je dit kunt bereiken door meer inkomstenstromen te bouwen. Financiële onafhankelijkheid is een spelletje voor de lange termijn. 

Hoeveel geld heb je nodig

Afhankelijk van je keuze of je financieel vrij of onafhankelijk wilt worden kunnen we bepalen hoeveel geld je nodig hebt. Laten we beide situaties eens onder de loep nemen:

Financiële vrijheid: zodra je (semi) passieve inkomsten jouw reguliere uitgaven overstijgen ben je financieel vrij. Zet je uitgaven eens op een rijtje, als je dat gedaan hebt weet je hoeveel er maandelijks automatisch moet binnenkomen. 

Financiële onafhankelijkheid: zoals we net al zeiden duurt deze manier wat langer, maar het zorgt wel voor veel meer zekerheid en veiligheid. Je bent financieel onafhankelijk als je kan leven van jouw vermogen. 

Dit wordt ook wel rentenieren genoemd, veel mensen denken dat dit vandaag de dag niet meer kan. Deels hebben ze daar gelijk in, de spaarrentes zijn zo laag dat rentenieren op de bank niet meer mogelijk is. Echter is leven van je rendement heel goed mogelijk bij beleggen. 

Als je jaarlijks €30.000 euro aan inkomen wil hebben moet je zo’n €700.000 euro aan vermogen hebben dat geïnvesteerd is. Dat klinkt misschien als extreem veel, maar het is haalbaarder dan je denkt. Dat laten we je zo zien. 

Financiele vrijheid haalbaar

Is financiële vrijheid haalbaar?

Als je net jouw financiële uitgaven op een rijtje hebt gezet, heb je een goed beeld van wat je maandelijks uitgeeft. Dit is stap 1 om te bepalen of financiële vrijheid haalbaar voor jou is. Als je €2.000 euro per maand uitgeeft, is het makkelijker om financieel vrij te worden dan bij €10.000 euro.

Nu je weet wat je maandelijkse uitgaven zijn, weet je ook hoeveel inkomen je automatisch moet genereren voordat je financieel vrij bent. Doe hier inspiratie op hoe je aan dat inkomen gaat komen!

Financiële vrijheid wordt vaak behaald door te investeren, bijvoorbeeld door te investeren in vastgoed. Door de maandelijkse huur die je ontvangt kun je een (semi) passief inkomen opbouwen. Die je uiteindelijk financieel vrij maakt.

Financiële vrijheid is 100% haalbaar. Door je geld te investeren en extra inkomstenstromen te genereren kun je financieel vrij worden. Dit is voor iedereen mogelijk ongeacht je startpunt. Zo kennen wij ook verhalen van mensen die €50.000 euro schuld hadden en toch financieel vrij zijn geworden.

Hoe wordt je sneller financieel vrij

De weg naar financiële vrijheid is simpel, maar niet makkelijk. Het duurt namelijk altijd even voordat je op het punt van financiële vrijheid komt. Om het te bereiken heb je geduld nodig, maar toch zetten we een paar manieren voor je op rij hoe je het sneller kunt bereiken:

  •  Inkomen verhogen
  •  Uitgaven verlagen
  •  Verhuis naar een land met lagere kosten
  •  Investeer je geld (anders is het bijna niet haalbaar en duurt het erg lang)
Met deze paar kleine tips kan je toch nog wat sneller financieel vrij worden. Onthoud goed: financiële vrijheid is haalbaar! Het is een kwestie van volhouden en je aan het plan houden. 

Wat is niet haalbaar

Vandaag de dag zijn er veel cursussen en online reclames die je vertellen hoe ze tienduizenden euro’s per maand verdienen door bepaalde technieken. Begrijp ons niet verkeerd, deze getallen zijn zeer goed haalbaar. Maar worden bij lange na niet door iedereen behaald. 

Als iemand jou vertelt dat je binnen 3 weken financieel vrij kan worden door iets te doen, is het bijna altijd een verkooppraatje. Een verkooppraatje waar veel mensen intrappen, omdat geld mensen verblindt. De reden dat cryptocurrencies zo populair zijn onder jonge beleggers is ook omdat ze verblindt worden door de hoge rendementen. 

Het probleem hiervan is dat ze niet altijd de juiste kennis hebben en dat ze zich niet bewust zijn van de risico’s. Iedereen wil snel geld verdienen, zodra je dat weet kun je het in je voordeel gebruiken. Maar zorg dat je zelf er niet intrapt! 

Wij hopen dat dit artikel nuttig voor je is geweest en dat je het met plezier hebt gelezen. Mocht een van je vrienden ook interesse hebben in investeren, stuur dit artikel dan gerust door! 

Wil jij een starten met winstgevend investeren? Neem dan deel aan de Levelheaded cursus winnen met beleggenLeer succesvol zelfstandig beleggen voor slechts €39,- euro per maand. Vond je het artikel interessant, meld je dan aan op de nieuwsbrief! 

Voor het laatst bijgewerkt op 27 september 21:03. 

Maandelijkse finance Update?

We sturen je 1x in de maand financiële artikelen die je moet lezen. Anders kan je veel geld mislopen! Meld je vandaag nog aan. 

Deel deze post met je vrienden

Gerelateerde Berichten

Is het slim om schulden af te lossen | Levelheaded
Mindset

Is schulden aflossen nu verstandig?

Als je schulden hebt is dit artikel interessant om te lezen. Het is namelijk niet altijd verstandig om schulden af te lossen. Maar wanneer is het wel verstandig en wanneer niet? Dat lees je nu!

Lees verder »

Deze video bevat belangrijke informatie

Video afspelen over Video | Levelheaded

Maandelijkse finance Update?

We sturen je 1x in de maand financiële artikelen die je moet lezen. Anders kan je veel geld mislopen! Meld je vandaag nog aan.