Levelheaded

Hoe niet investeren je financieel kan ruïneren in de toekomst!

Hoe niet investeren je financieel kan ruïneren | Levelheaded

Hoe niet investeren je financieel kan ruïneren in de toekomst!

Ben je nou nog niet gestart met investeren? Geen zorgen! Na dit artikel weet je waarom investeren een verstandige keuze kan zijn, zeker met het oog op de toekomst. Het fijne aan investeren is dat het niet lastig hoeft te zijn, alleen starten ervan is soms nog wat lastig. Maar daar helpen we je bij. 

Je hebt vele vormen van investeren, maar veel vormen zijn niet geschikt voor jou als beginner. Vandaar dat je bij Levelheaded een methode leert die werkt voor de lange termijn, die weinig tijd kost en die eenvoudig te leren is. Meer informatie over onze services vind je hier!

Wij als Levelheaded delen wekelijks waardevolle content op onze blog. Mocht je onze blog handig vinden, deel het dan met je vrienden! Samen leren over financiën is namelijk altijd leuker dan alleen. Mocht je nog vragen hebben na afloop van het lezen kun je ons altijd bereiken.

Dit gaan we behandelen:

  1.  Wat is de reden voor niet starten?
  2.  Geen bezittingen
  3.  Inflatie
  4.  Rijkdom opbouwen zonder investeren vrijwel onmogelijk
  5.  Rente op rente

Succesvol starten met investeren?

Word lid van Levelheaded en start vandaag met succesvol beleggen, slechts eenmalig 197 euro!

Wat is de reden voor niet starten?

Je hebt waarschijnlijk een goede reden waardoor je nog niet bent gestart met investeren. Laten we is een paar van de meest genoemde redenen op een rijtje zetten om ze te ontkrachten:

  •  Investeren is risicovol
  •  Ik weet niet waar te starten
  •  Ik heb geen tijd ervoor
  •  Waarin ga ik investeren

Investeren is risicovol: dit klopt, investeren brengt risico met zich mee. Maar deze risico’s zijn te minimaliseren bij een goede strategie. Daarnaast is niet investeren ook risicovol, alles wat met geld te maken heeft brengt risico’s met zich mee. Zo ook sparen, met het risico van inflatie. 

Ik weet niet waar te starten: dat probleem hadden wij 5 jaar geleden ook, wij wilden starten met investeren maar wisten niet waar te starten. Uiteindelijk hebben wij alle kennis verzameld en de winnen met beleggen cursus gemaakt zodat jij direct van start kan met investeren. 

Ik heb geen tijd ervoor: als je ervoor kiest om te gaan daytraden, heb je veel tijd nodig. Als je een goede investeringsstrategie hebt zoals we die onze leden aanleren bij Levelheaded, kost het je nog geen 15 minuten per maand. Dat is nog korter dan 1 aflevering van ”how I met your mother”. 😉

Waarin ga ik investeren: ook daar hoef je je geen zorgen over te maken. Je kan onze portfolio kopiëren en zo dezelfde rendementen halen als ons! 

Geen bezittingen

Het huidige financieele systeem gaat ooit instorten. Dat is erg vervelend, maar het is nog vervelender als je geen bezittingen hebt. Het is een kwestie van tijd tot het huidige systeem in elkaar valt, het gaat in ieder geval gebeuren ergens in de toekomst. 

Dit zal als gevolg kunnen hebben dat de huidige vorm van geld waardeloos wordt. Het kan zomaar zijn dat we opeens allemaal betalen met Bitcoin of een compleet nieuwe valuta. Als je geen bezittingen hebt maar spaargeld, zal je plotseling financieel minder goed ervoor zitten. 

Bezittingen verliezen niet zomaar waarde. Iedereen heeft een dak nodig boven zijn hoofd, eigenaarschap in een bedrijf heeft een waarde (aandelen) en er zal altijd vraag zijn naar goud. Bezittingen zijn jouw redding als het systeem instort. 

Inflatie

Wist je dat jouw geld afgelopen jaar minimaal 3.7% aan waarde heeft verloren? Let op: dit is minimaal, het werkelijke percentage ligt hoger. Inflatie is de dief van jouw portemonnee, jaar op jaar wordt je geld minder waard. Sparen is hierdoor al lange tijd geen optie meer. 

Met sparen verlies je altijd, de inflatie kan je namelijk niet ontlopen en je krijgt geen rente op de bank. Om je koopkracht te behouden moet je dus starten met investeren. Niet investeren zorgt ervoor dat je jaar op jaar geld verliest. Met het oog op de toekomst wordt dit alleen nog maar belangrijker. 

Onze verwachting is namelijk dat hyperinflatie een reële verwachting is voor de komende jaren. Inmiddels denkt miljardair Jack Dorsey er hetzelfde over. 

Rijkdom opbouwen zonder investeren is vrijwel onmogelijk

Wil je rijk worden? Als het antwoord op die vraag ja is, moet je wel investeren om het te realiseren. Stel je wil miljonair worden door te sparen. Dan doe je daar 166 jaar over als je maandelijks 500 euro opzij zet. Als je hetzelfde bedrag investeert, doe je er 30 jaar over!

Daarnaast moet je denken als een rijk persoon. Kijk naar wat zij doen met hun geld, je zult zien dat ze vrijwel hun gehele vermogen geïnvesteerd hebben. Omdat zij weten dat geld meer geld maakt, maar je moet het wel nog aan het werk zetten. Wacht niet langer en start vandaag nog met investeren! 

Rente op rente

Het 8e wonder van de wereld volgens Albert Einstein. Rente op rente, ook wel compound interest genoemd. Rente op rente zorgt ervoor dat je niet 166 jaar erover doet om miljonair te worden maar slechts 30 jaar. 

Het is ook precies de uitleg van geld maakt geld. Als je geld investeert en daar rendement over behaald, behaal je het jaar erop ook rendement over je rendement. Zo wordt de sneeuwbal steeds groter en gaat die steeds harder rollen. Dat ziet er zo uit op een grafiek. 

Niet investeren | Levelheaded

Waarschijnlijk begin je nu door te krijgen dat niet investeren geen verstandige keus is. Je loopt alsnog risico, je maakt geen rendement en je bent letterlijk de pineut zodra het systeem instort. Wacht niet langer en neem vandaag nog actie om jouw financiële toekomst veilig te stellen! 

Wij hopen dat dit artikel nuttig voor je is geweest en dat je het met plezier hebt gelezen. Mocht een van je vrienden ook interesse hebben in investeren, stuur dit artikel dan gerust door!

Start vandaag voor de secret prijs! Deze prijs vind je nergens anders op onze site, slechts 197 euro eenmalig in plaats van €479 euro. Profiteer nu van de secret aanbieding voordat die verloopt! Let op: aanbieding is beperkte tijd beschikbaar tot 12 november. 

Voor het laatst bijgewerkt op 27 oktober 21:09. 

Maandelijkse finance Update?

We sturen je 1x in de maand financiële artikelen die je moet lezen. Anders kan je veel geld mislopen! Meld je vandaag nog aan. 

Deel deze post met je vrienden

Gerelateerde Berichten

Wat kun je leren bij Levelheaded
Inspiratie

Wat kan je allemaal leren bij Levelheaded?

Bij Levelheaded helpen we je met investeren. We kunnen je op veel vlakken ondersteunen en helpen om succesvoller te worden met investeren. In deze blog lees je wat we allemaal aanbieden, nu en in de toekomst. Lees het nu!

Lees verder »

Deze video bevat belangrijke informatie

Video afspelen over Video | Levelheaded

Maandelijkse finance Update?

We sturen je 1x in de maand financiële artikelen die je moet lezen. Anders kan je veel geld mislopen! Meld je vandaag nog aan.