Levelheaded

Hoe kun je locatie onafhankelijkheid bereiken door te investeren?

Hoe kun je locatie onafhankelijkheid bereiken door te investeren?​

Hoe kun je locatie onafhankelijkheid bereiken door te investeren?

Gaan en staan, overal ter wereld, waar en wanneer jij dat wilt. Klinkt niet slecht toch? Dat is wat locatie onafhankelijkheid betekent. Je hebt verschillende opties om locatie onafhankelijkheid te bereiken echter is investeren één manier om het te bereiken. Dat is dan ook wat we gaan bespreken in dit artikel.

Wij als Levelheaded delen wekelijks waardevolle content op onze blog. Mocht je onze blog handig vinden, deel het dan met je vrienden! Samen leren over financiën is namelijk altijd leuker dan alleen. Mocht je nog vragen hebben na afloop van het lezen kun je ons altijd bereiken.

Het is ook mogelijk om locatie onafhankelijkheid te bereiken zonder dat je financieel vrij bent. Dit zullen we ook in dit artikel behandelen. Wat we gaan behandelen:

  1.  Wat is locatie onafhankelijkheid?
  2.  Hoe bereik je locatie onafhankelijkheid door te investeren?
  3.  Leven van je investeringen
  4.  Locatie onafhankelijkheid in loondienst

Leren investeren?

Meld je vandaag nog aan om deel te nemen aan de Levelheaded cursus: winnen met beleggen!

Wat is locatie onafhankelijkheid?

Hoe kun je locatie onafhankelijkheid bereiken door te investeren?​

We hadden het er net al even kort over in de introductie. Maar wat is locatie onafhankelijkheid nou echt? Locatie onafhankelijkheid betekent letterlijk gezien dat je niet afhankelijk bent van je locatie om te kunnen leven.

Een groot gedeelte van de mensen is dit wel, namelijk door werk of door andere verplichtingen. Andere verplichtingen kunnen dingen zijn als sport maar ook bijvoorbeeld een koophuis die niet zomaar verkocht kan worden.

Om dus locatie onafhankelijk te kunnen zijn moet je zo min mogelijk verplichtingen hebben die gebonden zijn aan je locatie. Als je dit bereikt dan zul je op elke locatie waar je wilt kunnen leven. Daarnaast moet je wel bedenken of locatie onafhankelijkheid iets voor jou is. 

Locatie onafhankelijkheid geeft namelijk een groot gevoel van vrijheid, maar je mist wel vaak structuur. Je kunt namelijk op elk moment naar een andere plek op de wereld reizen om daar tijdelijk te leven. Daarnaast kun je ook heimwee krijgen, echter als je locatie onafhankelijk bent kun je natuurlijk altijd nog terug naar de plek waar je vandaan kwam. 

Nu we weten wat locatie onafhankelijkheid is, en je na hebt gedacht of dit iets voor jou is. Kunnen we gaan kijken naar hoe je deze onafhankelijkheid kunt bereiken. 

Hoe bereik je locatie onafhankelijkheid door te investeren?

Zoals eerder gezegd zijn er meerdere manieren om locatie onafhankelijkheid te bereiken. Later in dit artikel zullen we nog een andere methode bespreken. Maar voor nu gaan we kijken hoe je locatie onafhankelijk kunt worden doormiddel van investeren. 

Investeren is een prachtige manier om locatie onafhankelijk te worden. Het is namelijk vaak niet alleen dat je locatie onafhankelijk bent maar ook gelijk financieel onafhankelijk. Deze twee dingen gaan vaak hand in hand. 

Om financiële onafhankelijkheid te bereiken zul je een bepaald vermogen geïnvesteerd moeten hebben zodat je veilig jaarlijks een gedeelte hiervan kan opnemen. In de Levelheaded: winnen met beleggen cursus, leggen wij uit hoe dit precies werkt en hoeveel vermogen je nodig hebt om dit te bereiken. 

Door te investeren kun je financieel onafhankelijk worden. Dit zorgt ervoor dat je de grootste verplichting van je locatie wegneemt. Namelijk je werk, werk is vaak plaatsgebonden en je moet hiervoor vaak op locatie aanwezig zijn. Als je door te investeren deze verplichting wegneemt ben je al bijna locatie onafhankelijk. Maar hoe ga je dan aan een inkomen komen vraag je je af?

Leven van je investeringen

Hoe kun je locatie onafhankelijkheid bereiken door te investeren?​

Hoe is het mogelijk om aan een inkomen te komen als je geen actief werk meer verricht. Dat is waarschijnlijk de vraag die je jezelf stelt. Vroeger kreeg je op de bank enkele procenten rente op je spaargeld. Daar konden mensen die met pensioen waren of veel geld hadden zogenaamd van rentenieren. 

Die tijden zijn helaas voorbij, je krijgt momenteel 0,03% rente op je spaargeld. Met een grote kans dat dit binnen enkele jaren zelfs negatief wordt. Dit betekent dat je moet gaan betalen om spaargeld te hebben op de bank! 

Door te investeren kun je rendement maken, gemiddeld tot wel 10% per jaar als je weet wat je doet. Maar is het dan veilig om elk jaar 10% van je portfolio te verkopen om zo een inkomen te genereren? Nee, dat helaas niet. De markten zijn namelijk niet elk jaar positief. Sommige jaren zul je een negatief rendement behalen. 

Als jij dan elk jaar 10% van je portfolio verkoopt is de slagingskans om nooit ”out of money” te raken erg klein. Hoe lager je het percentage maakt dat je jaarlijks opneemt, hoe groter jouw slagingskans dat je nooit ”out of money” raakt. 

Door te leven van je investeringen ben je niet meer gebonden aan je werk om een inkomen te hebben. Hierdoor kun je waar ter wereld leven, mits de levenskosten niet te hoog zijn. Daarnaast kun je in je vrije tijd ook nog wat geld verdienen met side hustles.

Geen idee wat een sidehustle is of inspiratie opdoen? Lees dan nu ons artikel, bijverdienen: de 10 beste sidehustle ideeën. 

Locatie onafhankelijkheid in loondienst

Vermogen opbouwen kost tijd. Je zult niet binnen 1 week door te investeren financieel onafhankelijk zijn. Gelukkig is er ook nog een andere manier om al eerder locatie onafhankelijkheid te bereiken. Misschien is deze optie zelfs beter als je houdt van reizen en financiële vrijheid je niet zoveel uitmaakt.

Als je geen probleem ermee hebt om je baan in loondienst te behouden dan kan je vrij snel locatie onafhankelijk worden. Mits jouw werkgever thuiswerken toestaat. Je kunt namelijk thuiswerken in plaats van in Nederland ook eenvoudig in het buitenland doen.

Dit kan zelfs voordelig uitpakken voor je. In Nederland zijn de levenskosten vrij hoog, vergeleken met bijvoorbeeld zuid Europese landen als Spanje. Door dus daar te gaan werken zul je meer over houden van je inkomen en zul je meer kunnen investeren. Op deze manier ben je en locatie onafhankelijk en je zult sneller vermogen opbouwen. Klinkt als een win-win situatie!

Wij hopen dat dit artikel nuttig voor je is geweest en dat je het met plezier hebt gelezen. Mocht een van je vrienden ook interesse hebben in investeren, stuur dit artikel dan gerust door!

Wil jij nou leren vermogen op te bouwen? Meld je dan nu aan voor de Levelheaded cursus winnen met beleggen! Leer succesvol zelfstandig beleggen voor slechts €497,-. Let op dit is een tijdelijke prijs.

Voor het laatst bijgewerkt op 23 april 11:54.

Maandelijkse finance Update?

We sturen je 1x in de maand financiële artikelen die je moet lezen. Anders kan je veel geld mislopen! Meld je vandaag nog aan. 

Deel deze post met je vrienden

Gerelateerde Berichten

Is het slim om schulden af te lossen | Levelheaded
Mindset

Is schulden aflossen nu verstandig?

Als je schulden hebt is dit artikel interessant om te lezen. Het is namelijk niet altijd verstandig om schulden af te lossen. Maar wanneer is het wel verstandig en wanneer niet? Dat lees je nu!

Lees verder »

Deze video bevat belangrijke informatie

Video afspelen over Video | Levelheaded

Maandelijkse finance Update?

We sturen je 1x in de maand financiële artikelen die je moet lezen. Anders kan je veel geld mislopen! Meld je vandaag nog aan.