Levelheaded

De 5 beste boeken over financiën!

De 5 beste financiën boeken

De 5 beste boeken over financiën!

Zin in een goed boek en tegelijkertijd iets leren? Dan zit je bij dit artikel helemaal goed, wij zetten de 5 beste boeken over financiën op een rijtje. Boeken kunnen een enorme bron van inspiratie en kennis zijn, maar het juiste boek vinden is soms lastig. In dit artikel behandelen we 5 boeken en hebben we ze geordend op basis van onze eigen mening.

Wij als Levelheaded delen wekelijks waardevolle content op onze blog. Mocht je onze blog handig vinden, deel het dan met je vrienden! Samen leren over financiën is namelijk altijd leuker dan alleen. Mocht je nog vragen hebben na afloop van het lezen kun je ons altijd bereiken.

Dit gaan we behandelen:

  1.  Rich dad, poor dad
  2.  The 4 hour workweek
  3.  The intelligent investor
  4.  Think & Grow rich
  5.  Richest man in babylon
Alle boektitels zijn vermeld in het Engels, maar de linkjes linken naar de Nederlandse versies. 

Nooit meer rendement mislopen?

Word een succesvolle zelfstandige belegger op de beurs door de winnen met beleggen cursus van Levelheaded!

Rich dad, poor dad

Het meeste bekende boek ter wereld op het gebied van financiën. In dit boek legt Robert Kiyosaki zijn visie uit op geld aan de hand van zijn jeugd. Hij had namelijk, zoals hij het noemt, 2 verschillende vaders. Een rijke vader en een arme vader. 

In het boek vergelijkt hij bepaalde geldkwesties aan de hand van opvoeding. Wat opvalt is dat de rijke vader heel anders met geld omgaat dan de arme vader. Robert probeert met dit boek je gedachtegang te veranderen omtrent bepaalde geldzaken. 

Wij vinden dit een van de beste boeken ooit geschreven over financiën. Een echte must read! Je bestelt het boek hier. 

The 4 hour workweek

Dit boek is leuk. Niet omdat het perse veel over geld gaat, maar juist omdat het over levensstijl creatie gaat. In dit boek legt Timothy Ferris uit hoe hij, terwijl hij de wereld rondreisde, een miljoen bedrijf bouwde. Dat niet alleen, dat met maar 4 uur te werken in de week. 

Je leert in dit boek verschillende lifehacks om productiever en effectiever te werken. Daarnaast wordt je regelmatig uitgedaagd. Door verschillende opdrachten in dit boek wordt je uitgedaagd om uit je comfort zone te stappen en angsten te overwinnen. 

Wij vonden dit boek erg verfrissend en uniek. Het geeft een unieke blik op hoe je ook kunt omgaan met werk. Je bestelt het boek hier. 

The intelligent investor

Dit boek is geschreven in 1949 en wordt 70 jaar later nog steeds gelezen. Dit boek wordt gezien als de gouden standaard tijdens beleggen. Echter omdat het boek wat ouder is, is de schrijfstijl lastiger. Daarnaast worden er in dit boek veel vaktermen gebruikt. 

Het kan voor een startende belegger daardoor lastig te volgen zijn. Wij raden je dit boek pas aan nadat je wat meer kennis hebt over financiën. Lees dus eerst een ander boek of vergroot je financiële kennis bij Levelheaded voor maar €39 euro per maand.

Als je al wat ervaring hebt en je verder wil verdiepen in investeren is dit een boek voor jou. Je bestelt het boek hier. 

Think & Grow Rich

Als je niet van zweverige boeken houdt, is dit niet het boek voor jou. Toch kan dit boek best interessant zijn. In dit boek wordt geschreven over wat rijke mensen in gemeen hebben. Nog specifieker, wat is er gelijk in de denkwijze van succesvolle mensen.

Je zult na het lezen van dit boek overtuigd zijn van je eigen krachten. Je zult tot ideeën komen, die je kunt gebruiken om succesvol te worden. Jouw geloof in jezelf zal toenemen en niets zal meer onmogelijk lijken.

Je doelen vergroten en ze toch behalen? Door dit boek gaat het je lukken! Je bestelt het boek hier. 

Richest man in babylon

Dit boek is perfect voor je als je net beginnend aan jouw financiele reis. In dit boek worden verschillende basis concepten van financien besproken. Als je bijvoorbeeld in de schulden zit biedt dit boek je het stappenplan om eruit te komen. 

Al met al is het een zeer goed boek voor een starter. Als je al wat meer financiele kennis hebt is dit boek minder interessant. Het is niet direct vernieuwend. Toch kan het een leuk boek zijn om voor je plezier te lezen. 

Ben jij klaar voor de start? Je bestelt het boek hier.

Wij hopen dat dit artikel nuttig voor je is geweest en dat je het met plezier hebt gelezen. Mocht een van je vrienden ook interesse hebben in investeren, stuur dit artikel dan gerust door!

Wil jij nou meer leren over investeren? Neem dan deel aan de Levelheaded cursus winnen met beleggenLeer succesvol zelfstandig beleggen voor slechts €39,- euro per maand.

Voor het laatst bijgewerkt op 20 augustus 17:46. 

Maandelijkse finance Update?

We sturen je 1x in de maand financiële artikelen die je moet lezen. Anders kan je veel geld mislopen! Meld je vandaag nog aan. 

Deel deze post met je vrienden

Gerelateerde Berichten

Is het slim om schulden af te lossen | Levelheaded
Mindset

Is schulden aflossen nu verstandig?

Als je schulden hebt is dit artikel interessant om te lezen. Het is namelijk niet altijd verstandig om schulden af te lossen. Maar wanneer is het wel verstandig en wanneer niet? Dat lees je nu!

Lees verder »

Deze video bevat belangrijke informatie

Video afspelen over Video | Levelheaded

Maandelijkse finance Update?

We sturen je 1x in de maand financiële artikelen die je moet lezen. Anders kan je veel geld mislopen! Meld je vandaag nog aan.