Levelheaded

Wat kun je doen met €1.000 euro

Wat doen met 1.000 euro

Wat kun je doen met 1.000 euro

Je hebt er lang voor moeten werken, maar het moment is daar. Je eerste 1.000 euro gespaard. Het moment dat wij dit bereikte is ondertussen alweer een tijdje geleden. Maar we weten het nog als de dag van gister. Levelheaded is namelijk ontstaan vanuit dit moment. 

Wij vonden het namelijk zonde, zonde dat 1.000 euro stilstond op onze bankrekening. Het werd tijd om te starten met investeren. Daarom gingen we onderzoek doen, dit bleek alleen lastiger dan gedacht. Bij Levelheaded zit je goed, wij leiden je op van beginnende belegger tot expert. Al vanaf 1.31 euro per dag ben je lid. 

In dit artikel zullen we onze visie delen over hoe wij met 1.000 euro zouden omgaan. Wij als Levelheaded delen wekelijks waardevolle content op onze blog. Mocht je onze blog handig vinden, deel het dan met je vrienden! Samen leren over financiën is namelijk altijd leuker dan alleen. Mocht je nog vragen hebben na afloop van het lezen kun je ons altijd bereiken.

Dit gaan we behandelen: 

  1.  Blijven sparen
  2.  Beleggen in aandelen
  3.  Beleggen in crypto
  4.  Investeren in je eigen kennis
  5.  Actief handelen
  6.  Diversificatie

Koop een koffie voor ons ☕

Levelheaded is gratis en vertoond geen advertenties, doneer daarom een klein kopje koffie aan ons.

Blijven sparen

Blijven sparen is waarschijnlijk niet de optie waarom je dit artikel leest. Maar het is wel een van de opties die je hebt. Je kunt doorsparen of het geld zelfs uitgeven. Als je ervoor kiest om te blijven sparen dan weet je wel een ding zeker: dat je geld waarde verliest. 

Dit komt door inflatie. Vorig jaar is de inflatie flink omhoog gegaan door het bijdrukken van geld. Wij hebben hier laatst ook een artikel overgeschreven. Namelijk of er hyperinflatie komt in 2021. Daarnaast krijg je ook geen rente meer op de bank. Het zou zelfs zomaar kunnen dat je binnenkort ook op kleine spaartegoeden rente moet gaan betalen!

Sparen is dus niet de beste optie omdat, je geld waarde verliest en je misschien in de toekomst moet gaan betalen om te sparen. Stel jezelf daarom deze vraag. Wil ik geld verliezen of geld verdienen? Wat zou je kiezen, makkelijke keus toch? 

1.000 euro beleggen in aandelen

Beleggen in aandelen kan op talloze manieren. Je kunt geld actief beleggen, oftewel traden. Of je kunt ervoor kiezen om geld zelfs beheerd te laten beleggen. Naast deze opties zijn er nog vele anderen, de wereld van financiën is namelijk erg groot. 

We kunnen dan helaas ook niet alle opties bespreken. Maar geld beleggen in aandelen kan een mooie manier zijn van je geld aan het werk zetten. Weet je niet waar je moet beginnen? Geen probleem, je leert het voor maar 1.31 euro per dag compleet bij Levelheaded! Bekijk hier onze pakketten.

Als je een beginnende belegger bent in aandelen is het slim om niet teveel risico te nemen. Je bent namelijk nog erg beïnvloedbaar voor bepaalde hype-aandelen. GameStop was hier een goed voorbeeld van. Naast dat je hier erg veel geld mee kan verdienen, kan je ook erg veel geld verliezen. 

Deze manier van investeren, is niet echt investeren. Het lijkt meer op gokken. Koop alleen beleggingsproducten die je snapt en doe goed je onderzoek. Heb je nog wat meer informatie nodig dan kun je deze blog lezen, over hoe te starten met investeren. 

Met beleggen in aandelen kun je rekenen op een gemiddeld jaarlijks rendement van 4-10%. 

Met beleggen kunt u uw inleg verliezen. 74% van retail investeerders accounts verliezen geld wanneer ze traden met CFDs met deze broker.

1.000 euro beleggen in crypto

Bij Levelheaded hebben we ook veel kennis over crypto. Met Levelheaded premium leer je er alles over. Crypto is een relatief nieuwe vorm van investeren. Het bestaat pas sinds 2010, maar is sinds die tijd uitgegroeid tot een veelbelovende technologie. 

Wederom is het bij crypto is het erg belangrijk dat je goed weet wat je doet. Weet je dit niet dan kan het je heel veel geld kosten. Het is ook belangrijk dat je goed tegen volatiliteit kunt, de koersen bewegen namelijk flink op en neer. Zo is het niet ongewoon om 50% dalingen mee te maken. Je investering kan dus halveren. 

Het kan lastig zijn om rustig te blijven in dit soort situaties. Als je bij crypto redelijk veilig wil spelen raden wij aan om alleen in Bitcoin en Ethereum te investeren. Dit zijn de 2 grootste cryptocoins, deze zijn iets minder volatiel dan altcoins. 

Bij crypto verschilt het rendement extreem, het ene jaar maak je 400% en het andere jaar verlies je 85%. 

stock trading, investing, stock market-6525084.jpg

Investeren in je eigen kennis

Het is waarschijnlijk niet wat je wilt horen, het is ook een beetje cliché. Maar de beste investering die je kunt maken, is er een in jezelf. Je kunt ook starten met beleggen zonder enige kennis. Maar de kans is dan groot dat je veel beginnersfouten zal maken en rendement laat liggen. 

Als je investeert in je eigen kennis kan je jouw rendement verhogen en dure fouten voorkomen. Je kunt bij Levelheaded terecht om te leren investeren, maar er zijn ook nog talloze andere partijen. Naast investeren zijn er nog veel andere waardevolle skills die je online kunt leren. 

Rendement: ongelimiteerd.

Actief handelen

Als je 1.000 euro hebt, kunt je ook ervoor kiezen om actief te gaan handelen. Dit wordt ook wel traden genoemd. Traden is al jaren razend populair onder jongeren omdat het klinkt als een manier van snel geld verdienen. Het komt echter niet zonder risico’s. 

Meer dan 75% van de retailtraders (geen professionals) verliest geld. Als je met 1.000 euro dus gaat traden loop je het risico dat je geld gaat verliezen. Overigens loop je dat risico altijd met investeren, maar bij traden is dit risico groter. 

Diversificatie

Diversificatie is een mooi woord voor spreiding. Het houdt in dat je niet al je investeringen in een aandeel of cryptomunt stopt. Dat brengt namelijk risico’s met zich mee. In de meeste gevallen is het zo dat hoe meer je spreid, hoe lager je risico is. Doet namelijk 1 van je 100 aandelen het slecht, maakt dat niet zo’n impact.

Maar juist als je beginnend bent kan het ook slim zijn om juist minder te diversifiëren. Minder te spreiden dus. Dit kan je helpen doordat je zo in het begin sneller je portfolio kan laten groeien. Je neemt wel een groter risico, maar krijgt zo de kans op een grotere beloning. 

Nu je dit artikel hebt gelezen weet je wat je met 1.000 euro kunt doen. Je kunt de 1.000 euro investeren in: aandelen, crypto of jezelf. Waar ga jij voor kiezen?

Wij hopen dat dit artikel nuttig voor je is geweest en dat je het met plezier hebt gelezen. Mocht een van je vrienden ook interesse hebben in investeren, stuur dit artikel dan gerust door! 

Wil jij nou meer leren over investeren? Neem dan deel aan de Levelheaded cursus winnen met beleggen Leer succesvol zelfstandig beleggen voor slechts eenmalig 197,- euro. Let op: de crypto module is alleen voor Levelheaded premium. 

Voor het laatst bijgewerkt op 23 augustus 22:09. 

Met beleggen kunt u uw inleg verliezen

Wij hopen dat dit artikel nuttig voor je is geweest en dat je het met plezier hebt gelezen. Mocht een van je vrienden ook interesse hebben in investeren, stuur dit artikel dan gerust door!

Wil je leren hoe je het beste kunt beleggen zodat je meer rendement maakt? Neem dan deel aan de Levelheaded cursus winnen met beleggenLeer succesvol zelfstandig beleggen voor slechts eenmalig 197,- euro.

Voor het laatst bijgewerkt op 17 januari 21:58. 

Maandelijkse finance Update?

We sturen je 1x in de maand financiële artikelen die je moet lezen. Anders kan je veel geld mislopen! Meld je vandaag nog aan. 

Deel deze post met je vrienden

Gerelateerde Berichten

Deze video bevat belangrijke informatie

Video afspelen over Video | Levelheaded

Maandelijkse finance Update?

We sturen je 1x in de maand financiële artikelen die je moet lezen. Anders kan je veel geld mislopen! Meld je vandaag nog aan.