Levelheaded

Hoe leer ik zelf beleggen – beleggen voor beginners

Hoe leer ik zelf beleggen

Hoe leer ik zelf beleggen, beleggen voor beginners!

We herkennen de situatie waar je inzit. Je wilt starten met beleggen maar je hebt geen flauw idee hoe of waar je moet beginnen. Dat ondervonden wij nou ook een aantal jaar geleden. Vandaar dat wij zelf Levelheaded gestart zijn. Bij ons leer je namelijk alles wat je moet weten om te starten met beleggen. 

Vandaag de dag is beleggen razend populair. Maar beleggen is niet voor iedereen geschikt. Daarom behandelen we ook in dit artikel of beleggen iets voor jou is. 

Wij als Levelheaded delen wekelijks waardevolle content op onze blog. Mocht je onze blog handig vinden, deel het dan met je vrienden! Samen leren over financiën is namelijk altijd leuker dan alleen. Mocht je nog vragen hebben na afloop van het lezen kun je ons altijd bereiken

Dit gaan we behandelen:

  1.  Past beleggen bij mij?
  2.  Leren investeren bij Levelheaded
  3.  Stappenplan bij starten beleggen
  4.  Hoe leer ik zelf beleggen?

Nooit meer rendement mislopen?

Word lid van Levelheaded en start vandaag met succesvol beleggen, vanaf slechts 1.31 euro per dag!

Past beleggen bij mij?

Beleggen is niet voor iedereen geschikt. Zo zijn er verschillende situaties waarin beleggen niet verstandig is. Dat is bijvoorbeeld in een van de volgende situaties:

  • Je kunt niet goed tegen prijsschommelingen
  • Momenteel kun je geen geld missen
  • Je hebt nog geen noodpotje 
  • Je hebt het geld binnen nu en enkele jaren nodig
Als een van de bovenstaande punten jouw situatie is, is het slim om nog eens na te denken of beleggen wel slim is. Als je bijvoorbeeld niet goed tegen prijsschommelingen kunt, ga je het erg lastig krijgen met bepaalde beleggingen. Beleggen brengt namelijk risico’s met zich mee. 

Leren investeren bij Levelheaded

Zoals we net al even kort in de inleiding zeiden, Levelheaded is opgericht om jou te helpen met beleggen. Als startende belegger komt er altijd een berg van informatie op je af. Vaak is dit zoveel informatie dat je door de bomen het bos niet meer ziet. 

Bij Levelheaded houden we het overzichtelijk. Je leert stap voor stap wat er bij beleggen komt kijken en wordt opgeleid van beginner tot expert op het gebied van beleggen. Doormiddel van de winnen met beleggen cursus leiden we je op van beginnende belegger tot expert!

Stappenplan bij starten beleggen

Als je van plan bent om te starten met investeren is het altijd slim op een stappenplan te hebben. Wij helpen je op weg met dit 4 stappenplan. 

1. Bepaal je doel – Waarmee ben jij tevreden? Beleg je voor je pensioen of voor financiële vrijheid op jonge leeftijd? Beide doelen zijn goed, maar ze vereisen wel een andere aanpak. Bepaal dus als eerste wat je doel is van beleggen. 

2. Hoelang kun je het geld missen – Beleggen doe je met geld dat je een langere tijd kunt missen. Beleggen is namelijk niet alleen gouden bergen. Er zijn ook correcties en crashes. In deze tijden kan jouw belegging onder water staan. 

Dat is natuurlijk niet prettig, maar niet direct een ramp. Markten herstellen vaak over tijd. Dus als jij lang de tijd hebt dan kun je gerust starten met beleggen. Wil je binnen nu en één jaar het geld weer hebben, kun je beter kiezen voor minder risicovolle beleggingen. 

3. Bepaal je risico – Ga je liever risico’s uit de weg of denk je: meer risico, meer winst. Wat je ook kiest. Zorg dat je het vooraf weet. Op deze manier ga je geen onnodige risico’s nemen. Veel risico’s zijn namelijk af te dekken doormiddel van goede spreiding. 

4. Waarin ga je investeren – Vandaag de dag zijn er zoveel opties waarin je kunt beleggen. Dit maakt kiezen soms lastig. Bij Levelheaded laten we je zien waarin wij investeren en wat onze resultaten daarmee zijn. Benieuwd? Neem hier eens een kijkje.

Hoe leer ik zelf beleggen

Zelf beleggen hoeft niet moeilijk te zijn. Het leren ervan is kan wel nog lastig zijn. Doe vooral goed je onderzoek. Beleg in sectoren waarin jij gelooft, sectoren waarvan je veel kennis hebt en denkt dat ze erover 40 jaar nog zijn. Op het internet is er boordevol informatie beschikbaar over beleggen. Op deze manier kan je zelf leren beleggen. 

Bij Levelheaded kun je betaald en onbetaald meer leren over beleggen. Meld je aan op onze nieuwsbrief of neem eens een kijkje op onze blog

Wij hopen dat dit artikel nuttig voor je is geweest en dat je het met plezier hebt gelezen. Mocht een van je vrienden ook interesse hebben in investeren, stuur dit artikel dan gerust door! 

Wil jij nou meer leren over investeren en beleggen? Neem dan deel aan de Levelheaded cursus winnen met beleggenLeer succesvol zelfstandig beleggen voor slechts €39,- euro per maand.

Voor het laatst bijgewerkt op 22 september 19:46. 

Maandelijkse finance Update?

We sturen je 1x in de maand financiële artikelen die je moet lezen. Anders kan je veel geld mislopen! Meld je vandaag nog aan. 

Deel deze post met je vrienden

Gerelateerde Berichten

Deze video bevat belangrijke informatie

Video afspelen over Video | Levelheaded

Maandelijkse finance Update?

We sturen je 1x in de maand financiële artikelen die je moet lezen. Anders kan je veel geld mislopen! Meld je vandaag nog aan.