Levelheaded

Hoe kun je vermogen beschermen tegen inflatie?

Hoe kun je vermogen beschermen | Levelheaded

Hoe kun je vermogen beschermen tegen inflatie?

Die hoge gasprijs, die hoge energierekening of die duurdere boodschappen. Je begint de gevolgen van de inflatie echt te merken, niet? De inflatie is het afgelopen jaar extreem toegenomen door het bijdrukken van veel geld. 

Wat je nu ziet is slechts nog het begin. Inflatie is nooit fijn omdat de prijzen duurder worden, maar het is niet zozeer dat de prijs hoger wordt. Het is het feit dat jouw geld minder waard is geworden. Dat is de reden waarom prijzen hoger worden, je hebt meer euro’s nodig omdat ze minder waard zijn. 

Als je veel vermogen hebt is inflatie al helemaal vervelend. Je verliest dan jaarlijks enkele procenten aan waarde. Hoe kun je vermogen beschermen tegen inflatie? Het is eigenlijk heel simpel, laten we snel starten!

Dit gaan we behandelen:

  1.  Bij sparen verlies je altijd
  2.  Vermogen beschermen door investeren
  3.  Risico profiel
  4.  Is investeren moeilijk?

Nooit meer rendement mislopen?

Word lid van Levelheaded en start vandaag met succesvol beleggen, vanaf slechts 1.31 euro per dag!

Bij sparen verlies je altijd

Een ding is zeker, met sparen verlies je altijd. Je biedt jezelf niet eens de kans om te winnen. Jouw vermogen zal ten alle tijden waarde verliezen en geld kosten. Bij sparen zul je op 3 manieren verliezen:

  •  Inflatie
  •  Negatieve rente
  •  Geen mogelijkheid tot rendement
De tijden dat je rente kreeg voor je spaargeld zijn voorbij. Dit zal ook niet snel terugkomen. Als je spaart verlies je altijd. Sparen is dus geen goede manier om vermogen te beschermen. Maar hoe kun je vermogen beschermen tegen inflatie als sparen geen optie is? 

Vermogen beschermen door investeren

Zoals we al zeiden, is het antwoord heel eenvoudig! Je kunt je vermogen beschermen door te investeren. Door te investeren zet je geld aan het werk en kan het in waarde toenemen. Bij investeren geef je jezelf een kans om te winnen, een kans om rendement te maken. 

Als je investeren goed aanpakt dan heb je een vrij hoge kans op goed rendement. Maar investeren komt nooit zonder risico’s. Daarom gaan we het zo over risicoprofielen hebben! Want voordat je start met investeren is het belangrijk om te weten wat je doel is. 

Risicoprofiel

No risk, no reward. Dat is de gouden regel bij investeren. Maar door dit artikel weet je dat sparen ook niet zonder risico komt. Het komt zelfs met een gegarandeerd verlies en dat is nog slechter. Voordat je start met investeren, is het handig om te weten welk risicoprofiel bij jou als persoon past. 

Weinig risico: als je weinig risico wilt nemen, maar toch je vermogen wil beschermen tegen inflatie kun je het beste kijken naar ”veilige beleggingen”, zoals obligaties en edelmetalen. Verwacht rendement `1-3%. 

Gemiddeld risico: als je niet alleen je vermogen wil beschermen maar ook wil laten groeien is dit profiel geschikt voor jou. Hierbij kun je het beste kijken naar ETF’s, aandelen, dividend beleggen. Verwacht rendement 4-6%. 

Hoog risico: dit profiel is geschikt voor je als je nog jong bent of met geld dat je kunt verliezen. Dit profiel kan tot grote verliezen leiden. Bij dit profiel kan je het beste kijken naar crypto, P2P lending, crowdfunding, collectibles en speculatieve aandelen. Verwacht rendement 10%+. 

Is investeren moeilijk?

Investeren is niet moeilijk! Maar succesvol investeren is wel moeilijk, het is dus belangrijk dat je goed weet wat je aan het doen bent. Als je investeert zonder dat je weet wat je aan het doen bent, ben je aan het gokken. 

Leer daarom vandaag nog succesvol investeren! Bij Levelheaded krijg je alleen in dit artikel een geheime aanbieding op onze winnen met beleggen cursus. Exclusief in dit artikel! Koop de cursus hier en start vandaag met succesvol investeren! 

In dit artikel heb je geleerd hoe je vermogen kunt beschermen tegen inflatie. Wacht niet te lang met investeren, want inflatie staat niet stil. 

Wij hopen dat dit artikel nuttig voor je is geweest en dat je het met plezier hebt gelezen. Mocht een van je vrienden ook interesse hebben in investeren, stuur dit artikel dan gerust door! 

Voor het laatst bijgewerkt op 12 oktober 11:49. 

Maandelijkse finance Update?

We sturen je 1x in de maand financiële artikelen die je moet lezen. Anders kan je veel geld mislopen! Meld je vandaag nog aan. 

Deel deze post met je vrienden

Gerelateerde Berichten

Deze video bevat belangrijke informatie

Video afspelen over Video | Levelheaded

Maandelijkse finance Update?

We sturen je 1x in de maand financiële artikelen die je moet lezen. Anders kan je veel geld mislopen! Meld je vandaag nog aan.