Levelheaded

Geld investeren voor beginners, leer de basis!

Geld investeren voor beginners | Levelheaded

Geld investeren voor beginners, leer de basis!

We hebben wel vaker artikelen geschreven over hoe je kunt beginnen met beleggen. Maar we snappen dat geld investeren voor beginners vaak lastig is. Wat je nodig hebt is een echt stappenplan!

In dit artikel zullen we 6 stappen behandelen die je gaan helpen richting je eerste belegging. Wel zo handig toch! Na dit artikel kun jij beginnen met beleggen, zelfstandig of met wat hulp. Zo meer daarover. 

Wij als Levelheaded delen wekelijks waardevolle content op onze blog. Mocht je onze blog handig vinden, deel het dan met je vrienden! Samen leren over financiën is namelijk altijd leuker dan alleen. Mocht je nog vragen hebben na afloop van het lezen kun je ons altijd bereiken

Dit gaan we behandelen:

  1.  Stap 1: Bepaal jouw strategie
  2.  Stap 2: Zet je doelstelling
  3.  Stap 3: Wat is het budget
  4.  Stap 4: Safety first
  5.  Stap 5: Kennis opdoen
  6.  Stap 6: Je eerste investering doen

Nooit meer rendement mislopen?

Word lid van Levelheaded en start vandaag met succesvol beleggen, vanaf slechts 1.31 euro per dag!

Stap 1: Bepaal jouw strategie

Voordat je kunt starten met investeren als beginner, zul je eerst moeten bepalen met welke strategie je gaat beleggen. Word je een vastgoed investeerder, aandelen, obligaties, ETF’s, forex of crypto. Het aanbod is overweldigend groot. 

Het is slim om je portfolio te spreiden, zo verlaag je jouw risico. Stel nu dat de vastgoedmarkt instort maar je aandelenportfolio het goed doet. Doordat 1 onderdeel van je portfolio het goed doet, zal je vermogen minder dalen. 

Kies een strategie die bij jou past en waar je kennis over hebt. In ons kenniscentrum kan je kennis opdoen. Daarnaast kan je bij Levelheaded leren hoe je een bewezen succesvolle strategie kunt toepassen. 

Stap 2: Zet je doelstelling

Nu je jouw strategie hebt bepaald is het tijd om te kijken naar jouw doelstelling. Beleggen zonder doel is het zelfde als voetballen zonder goal. Je kunt niet scoren en winnen. Stel jezelf deze vraag: wat wil ik bereiken met investeren? 

Wil je investeren om meer rendement te maken dan op de bank of beleg je om je koopkracht te behouden. Wat het antwoord ook op deze vraag is, het is goed om te weten waarvoor je investeert. 

Daarnaast moet je je afvragen waarvoor beleg je. Is dat om financieel vrij te worden of om een spaarpotje op te bouwen voor een grote uitgave. Schrijf je doel op en bepaal hoeveel geld je hiervoor nodig hebt. Zo wordt je doel tastbaar. 

Beleggen is een slimme manier om jouw vermogen te beschermen van de aankomende hyperinflatie. Lees in dit artikel over de aankomende hyperinflatie de komende jaren. 

Stap 3: Wat is het budget

Hoeveel budget heb je om te investeren? Dat is een belangrijke vraag. Nu je jouw doelstelling hebt opgeschreven moeten we gaan kijken naar het beschikbare budget. Zo weet je ook of jouw doelstelling realistisch is. 

Om dit goed te kunnen beantwoorden krijg je een kleine opdracht. Zet je complete vermogen op een rijtje. Gedaan? Top! Stel jezelf daarna de vraag hoeveel % van dat vermogen wil je maximaal verliezen? Nu weet je wat jouw investeringsbudget is. Daarnaast kun je ook maandelijks investeren met een deel van je inkomen. 

Stap 4: Safety first

Voordat je begint met beleggen is het slim om een noodpotje te hebben. Mocht er iets van onverwachte uitgaven komen, heb jij een potje daarvoor. Hierdoor hoef je dan niet je investering te verkopen. Wij raden je aan dat je op zijn minst 3 maanden aan vaste uitgaven in een noodpotje hebt. 

Stap 5: Kennis opdoen

Het opdoen van kennis bij investeren is ontzettend belangrijk. The more you learn, the more you earn. Kennis opdoen kan een lastig proces zijn. Er is zo ontzettend veel informatie online vindbaar, de juiste informatie vinden is lastig. 

Het belangrijkste bij investeren, zeker als beginner, is dat je goede kwaliteit informatie krijgt. Bij Levelheaded leer je een solide strategie die al meer dan 100 jaar meegaat. Ben jij klaar om te starten met investeren? Na onze cursus ben je zeker geen beginner meer! 

Stap 6: Je eerste investering doen

Als je het hele stappenplan hebt doorlopen, is het nu tijd voor je om jouw allereerste investering te maken. Je hebt een strategie bepaald, je noodpotje zit klaar voor het geval dat en je weet het budget. 

Starten met beleggen is niet moeilijk, je maakt hier een gratis account aan bij DEGIRO en je kunt binnen 10 minuten jouw eerste belegging doen. Ondanks dat beleggen niet moeilijk is, is succesvol beleggen dat wel! Wil je succesvol beleggen? Word dan vandaag nog lid van Levelheaded!

Wij hopen dat dit artikel nuttig voor je is geweest en dat je het met plezier hebt gelezen. Mocht een van je vrienden ook interesse hebben in investeren, stuur dit artikel dan gerust door! 

Wil jij nou meer leren over investeren en beleggen? Neem dan deel aan de Levelheaded cursus winnen met beleggenLeer succesvol zelfstandig beleggen voor slechts €39,- euro per maand.

Voor het laatst bijgewerkt op 3 oktober 21:34. 

Maandelijkse finance Update?

We sturen je 1x in de maand financiële artikelen die je moet lezen. Anders kan je veel geld mislopen! Meld je vandaag nog aan. 

Deel deze post met je vrienden

Gerelateerde Berichten

Deze video bevat belangrijke informatie

Video afspelen over Video | Levelheaded

Maandelijkse finance Update?

We sturen je 1x in de maand financiële artikelen die je moet lezen. Anders kan je veel geld mislopen! Meld je vandaag nog aan.