Levelheaded

Waarom stijgt Cardano (ADA) zo hard?

Waarom stijgt cardano zo hard

Waarom stijgt Cardano (ADA) zo hard?

Bitcoin zit nog niet op haar all time high, momenteel trade Bitcoin rond de 49.000 dollar. Het hoogste punt ooit ligt bijna op 65.000 dollar. Toch houdt dit Cardano niet tegen om een nieuwe all time high neer te zetten. Cardano verbreekt namelijk het oude record van een paar maanden terug met gemak.

Waar komt die plotselinge grote stijging toch vandaan? Dat is wat we in dit artikel gaan behandelen, ook zullen we behandelen of het slim is om nog in te stappen.

Wij als Levelheaded delen wekelijks waardevolle content op onze blog. Mocht je onze blog handig vinden, deel het dan met je vrienden! Samen leren over financiën is namelijk altijd leuker dan alleen. Mocht je nog vragen hebben na afloop van het lezen kun je ons altijd bereiken.

Dit gaan we behandelen

  1.  Wat is Cardano
  2.  Alonzo hardfork
  3.  Cardano ecosysteem
  4.  Hype
  5.  Is Cardano (ADA) beter dan Ethereum (ETH)

Nooit meer rendement mislopen?

Word lid van Levelheaded en start vandaag met succesvol beleggen, vanaf slechts 1.31 euro per dag!

Wat is Cardano (ADA)

Cardano is een gedecentraliseerd proof of stake blockchain. Dit wil zeggen dat het netwerk niet beheerd wordt door een centrale partij, maar door de community. Dit worden ook wel stakers genoemd, zij beveiligen het netwerk en krijgen in ruil daarvoor ADA. 

ADA is de bijbehorende token van het Cardano ecosysteem. De blockchain is dus Cardano, de token is ADA. Cardano is opgericht door Charles Hoskinson, Charles was ook een van de founders van Ethereum. Door onenigheid over welke kant Ethereum op zou moeten gingen de founders uit elkaar. 

Charles startte daarna zijn eigen crypto, dat was ADA. Cardano is oorspronkelijk gelanceerd in 2017. Vlak voor de bull run van 2017. Dit kwam de prijs van ADA ten goede, de prijs behaalde een all time high destijds van $1.31 dollar. 

Het unieke van Cardano is dat alles peer reviewed is door wetenschappers. Zo heeft Cardano 114 papers die peer reviewed zijn door universiteiten en bepaalde professoren. Peer reviewed wil zeggen dat de papers kritisch gecontroleerd zijn door experts in het vakgebied. 

Alonzo hardfork

Allereerst, wat is een hardfork? Een hardfork is simpel gezegd een netwerk update. Het maakt het mogelijk om updates uit te voeren aan de blockchain. Een grote reden waarom Cardano (ADA) zo hard stijgt, komt door de Alonzo hardfork. 

De Alonzo hardfork is een belangrijk moment voor Cardano. Het legt namelijk de weg open naar smart contracts. Door deze hardfork komt Cardano in een nieuw tijdperk, het tijdperk van Goguen. In deze fase zullen smart contracts volledig worden uitgerold. 

Voor het zover is zullen 5 stappen doorlopen worden. Na de hardfork zullen eerst 50 deelnemers toegang krijgen tot de smart contracts van Cardano. Stapsgewijs zal het systeem open gaan voor iedereen. Dit doet Cardano om zoveel mogelijk, technische fouten vooraf te ontdekken. 

Waarom stijgt Cardano (ADA)

Cardano Ecosysteem

Waarom Cardano stijgt, heeft ook te maken met het ecosysteem. Doordat Cardano (eindelijk) smart contracts krijgt kunnen er veel zogeheten dapps worden gebouwd op Cardano. Dapps zijn decentrale apps.

Omdat Cardano een goede reputatie heeft opgebouwd in de cryptowereld, is de kans groot dat sommige dapps ook over zullen stappen naar Cardano haar ecosysteem. Dit zijn allemaal positieve punten voor Cardano. Het zorgt namelijk voor meer interactie op de blockchain, wat uiteindelijk weer tot een waarde toename leidt.

In Q4 zal een groot gedeelte van dit ecosysteem operationeel zijn. Er worden dan heel veel De-Fi zaken mogelijk. Defi is gedecentraliseerd finance. Zo kunnen gebruikers onder andere NFT’s maken op de Cardano blockchain en leningen aangaan. 

Het Cardano ecosysteem lijkt best snel groot te worden, aangezien sommige dapps al gezegd hebben dat ze over zullen stappen van Ethereum. Dit zorgt voor een stijging in de prijs van Cardano.

Hype

Cardano staat redelijk bekend om haar hype, de verwachtingen voor ADA zijn hoog. Dat komt omdat Cardano grootste visionaire plannen heeft, deze moeten alleen wel nog werkelijkheid worden. Maar dat weerhoudt cryptoinvesteerders er niet van om Cardano op te hypen.

De prijs is op deze manier al vaker flink gestegen. Zo was dit niet anders eerder dit jaar, tijdens de Mary fork. Dat was destijds een upgrade aan het netwerk, die zorgde dat kosten van transacties ook in andere cryptovaluta betaald kunnen worden. 

Het opvallende was dat de prijs de vorige keer tegen de markt inging. De hele markt zat in een correctie door Bitcoin. Maar Cardano volgde compleet haar eigen weg, de prijs steeg snel en hard. Dat is ook nu het geval. 

Onze verwachting is dat door hype de prijs tot 11 september zal blijven stijgen. Uiteraard gaat het niet in 1 rechte lijn omhoog maar de trend zal opwaarts zijn. Het enige dat nog roet in het eten kan gooien, is de koers van Bitcoin. Deze heeft vrijwel altijd invloed op de markt. 

Waarom Cardano (ADA) stijgt heeft dus te maken met enkele factoren. Met de aankomende upgrade en de bijkomende hype. Tot slot gaan we nog even kijken naar Cardano VS Ethereum. Welke munt is beter?

Gerelateerd: Is het slim om DOGE te kopen?

Is Cardano (ADA) beter dan Ethereum (ETH)

Het antwoord op deze vraag is lastig te beantwoorden. Dit komt omdat het antwoord te maken heeft met meerdere aspecten. Zo zijn onder andere de volgende aspecten belangrijk bij het beantwoorden van deze vraag:

  •  Technologie
  •  Usecases
  •  Community
  •  Fees

Naast deze aspecten zijn er nog veel meer, maar wij gaan focussen op deze vier. Cardano wint het op 2 punten en Ethereum wint het op 2 punten. Zo is Cardano haar technologie beter, na de implementatie van smart contracts, dan die van Ethereum.

Cardano werkt namelijk al op basis van proof-of-stake. Iets wat Ethereum nog niet doet, maar wel naartoe aan het werken is. De verwachting is dat Ethereum 2.0 uitkomt ergens in 2022. +1 voor ADA. Het tweede punt waarin Cardano superieur is, zijn de fees. Die zijn aanzienlijk lager dan bij Ethereum.

De punten waarop Ethereum het wint zijn usecases en community. De community van Ethereum is groter en het netwerk van Ethereum heeft meer gebruikers. Op 2 punten wint Cardano en op 2 Ethereum, het is een gelijkspel.

Momenteel is Ethereum waardevoller dan Cardano, maar het is de vraag of dat nog lang zo blijft. Wij hopen dat dit artikel nuttig voor je is geweest en dat je het met plezier hebt gelezen. Mocht een van je vrienden ook interesse hebben in investeren, stuur dit artikel dan gerust door!

Wil jij nou meer leren over investeren? Neem dan deel aan de Levelheaded cursus winnen met beleggenLeer succesvol zelfstandig beleggen voor slechts €39,- euro per maand. Let op: de crypto module is alleen voor Levelheaded premium.

Voor het laatst bijgewerkt op 26 augustus 23:30.

Bestel nu je favoriete munten

Gebruik code: LEVELHEADED10 voor 10% korting op je bestelling.

Maandelijkse finance Update?

We sturen je 1x in de maand financiële artikelen die je moet lezen. Anders kan je veel geld mislopen! Meld je vandaag nog aan. 

Deel deze post met je vrienden

Gerelateerde Berichten

Hoe verstuur je Bitcoin vanaf Binance - Levelheaded
Crypto

Hoe verstuur je Bitcoin vanaf Binance?

Crypto versturen is een lastig proces, vooral voor beginners. En je wilt niets fout doen want dan kun je al je crypto kwijt raken. Lees daarom zeker even dit artikel dan leggen we je de details uit! Lees het nu.

Lees verder »
How to withdraw Euro from Binance - Levelheaded
Crypto

How to withdraw euro from Binance?

Because our last article about this topic was a big succes we decided to also translate it to English so every Binance user can use our method to withdraw euro’s from Binance. Read now our method!

Lees verder »
Hoe kun je winst maken in een bear market? - Levelheaded
Crypto

Hoe kun je winst maken in een bear markt?

Winst maken met beleggen, dat willen we allemaal. Maar in een bull market gaat dat nou net iets makkelijker dan in een bear market. In dit artikel gaan we kijken naar manieren hoe je alsnog winst kunt maken in een bear markt. Lees het nu!

Lees verder »

Deze video bevat belangrijke informatie

Video afspelen over Video | Levelheaded

Maandelijkse finance Update?

We sturen je 1x in de maand financiële artikelen die je moet lezen. Anders kan je veel geld mislopen! Meld je vandaag nog aan.