Levelheaded

De twee mogelijke herstelopties voor Bitcoin

V-shape herstel voor Bitcoin

De twee mogelijke herstelopties voor Bitcoin

Na de recente crash van meer dan 50% snappen we dat het soms kan lijken alsof Bitcoin nooit meer omhoog zal gaan. Dat een herstel voor altijd uit zal blijven en misschien begin je wel te denken dat Bitcoin dood is. 

Maar toch is dit alles behalve voor de hand liggend. Dit gevoel is namelijk op emoties gebaseerd. In dit artikel gaan we aan de hand van technische analyse kijken naar wat de twee mogelijke herstelopties zijn voor Bitcoin. 

Dat is wat we in dit artikel gaan behandelen. Wij als Levelheaded delen wekelijks waardevolle content op onze blog. Mocht je onze blog handig vinden, deel het dan met je vrienden! Samen leren over financiën is namelijk altijd leuker dan alleen. Mocht je nog vragen hebben na afloop van het lezen kun je ons altijd bereiken.

Dit gaan we behandelen:

  1.  Is de bull run voorbij
  2.  V-shape herstel
  3.  Double peak cyclus
  4.  Conclusie

Leren investeren?

Meld je vandaag nog aan om deel te nemen aan de Levelheaded cursus: winnen met beleggen!

Is de bull run voorbij

Dit is de eerste vraag die we moeten behandelen. Laten we eerst antwoord geven op de vraag. De bull run is momenteel voorbij, echter zitten we ook niet direct in een bear market. Bitcoin is momenteel aan het rangen. Pas wanneer er een definitieve uitbraak is of naar beneden of boven kunnen we zien of we bullish of bearish zijn. 

Wat we wel weten is dat de recente crash van meer dan 50% gemanipuleerd was door grote Chinese instanties. Zij hebben de prijs van Bitcoin door slimme technieken omlaag gemanipuleerd. Daarnaast was er op de Bitcoin chart een duidelijk patroon zichtbaar. 

Het Wyckhoff distributie model kwam nagenoeg perfect overeen met de Bitcoin chart. Het model duidt op manipulatie in de vorm van distributie. Bitcoin wordt gemined en de miners hebben zo invloed op de toestroom van nieuwe Bitcoin op de markt. Hierdoor kunnen ze dit manipuleren. Het distributiemodel duidde ook op een prijsdaling van Bitcoin. 

Nu we weten hoe de markt ervoor staat kunnen we kijken naar twee mogelijke herstelopties. De ene herstelopties is wat de gehele markt wil echter de andere optie is realistischer.

We hebben laatst een compleet artikel over dit geschreven, met meer details. Dit artikel lees je hier!

V-shape herstel

Het herstel dat iedereen die in crypto investeert wil zien. De naam v-shape herstel komt van de letter V af. Een V-shape herstel is een zeer snel herstel na een crash, dit vormt dan zo een v-patroon op de chart.
V-shape herstel voor Bitcoin

Wij verwachten dat een v-shape herstel er niet inzit voor Bitcoin. Dit concluderen wij uit meerdere factoren. Dat zijn namelijk de volgende factoren:

  •  V-shape is niet echt meer mogelijk
  •  De bull run liep voor op verwachtingen
  •  Het volume is laag

Laten we beginnen met het eerste punt: v-shape is niet echt meer mogelijk. Een v-shape is een razend snel herstel van de prijs. Bitcoin is na de crash nog verder gedaald echter in een wat langzamer tempo. De laatste dagen lijkt er wat herstel plaats te vinden echter heeft Bitcoin enkele weken geranged tussen $31K en $39K.

Hierdoor is een v-shape recovery niet echt meer mogelijk. Mocht er nu zeer snel herstel komen dan zal het niet echt op een v-shape lijken maar eerder een u-shape. Dit is wel nog een mogelijke optie voor Bitcoin.

Het tweede punt: de bull run liep voor op verwachtingen. Precies zoals het er staat. De bull run ging eigenlijk te snel voor wat wiskundig verwacht werd. Elke bull run van Bitcoin duurt namelijk langer en het rendement neemt af. Althans dat is altijd zo geweest in het verleden.

De twee mogelijke herstelopties voor Bitcoin

Zoals je ziet duurt elke cyclus langer en neemt de groei per cyclus procentueel gezien ook af. Deze cyclus ging te snel, de paarse lijn kwam namelijk al boven de vorige cyclus lijn uit. Een correctie/crash was dan eigenlijk ook noodzakelijk. 

Maar dit bevestigd ook het beeld dat een v-shape herstel niet erg waarschijnlijk is. Want mocht er een v-shape herstel zijn dan komen we redelijk snel weer boven de vorige cyclus lijn uit. Dit is ook waarom de tweede hersteloptie waarschijnlijker is. 

Tot slot: het volume. Het volume van Bitcoin is een stuk minder dan op hogere prijzen, om door bepaalde resistentielijnen heen te kunnen breken is er veel volume nodig. Momenteel ontbreekt dit volume. Dit maakt het lastig om spoedig te herstellen. Om volume op te bouwen is er een accumulatiefase nodig. 

Double peak cyclus

Het is aannemelijker dat Bitcoin de cycle van 2013-2015 gaat herhalen. Dit was namelijk een double peak cyclus. Dit betekent dat er twee pieken zijn in de prijs. Als dit het geval zou zijn dan zou dit betekenen dat de piek van $65K een intermeditiate peak was. Dat zou betekenen dat de cyclus piek nog moet komen.

Alles wijst er eigenlijk op dat Bitcoin langzaam zal gaan herstellen. Naar onze verwachting zullen we in een accumulatiefase terecht komen waarbij alts een rendement zullen behalen van vrijwel 1. Bitcoin zal langzaam stijgen en de Bitcoin dominantie zal toenemen.

Onze verwachting is dat de accumulatiefase 3 maanden zal duren, van juni tot en met augustus. Daarna verwachten wij dat de tweede rally van Bitcoin zal beginnen. Alts zullen gedeeltelijk meestijgen, later in het jaar rond december zullen alts de kans krijgen om flink te groeien.

Conclusie

Een v-shape herstel zit er volgens ons niet in, wel zullen we langzaam herstellen om zo richting het einde van het jaar begin volgend jaar de cyclus top neer te zetten. Onze voorspelling ligt rond de $120K als cyclus top prijs voor Bitcoin. 

Pas op met het investeren in alts aangezien de Bitcoin dominantie aan het stijgen is. Wij verwachten dat deze trend niet snel gebroken gaat worden. Bitcoin zal namelijk als eerste beginnen met de tweede rally, alts volgen dan pas later. 

Wij hopen dat dit artikel nuttig voor je is geweest en dat je het met plezier hebt gelezen. Mocht een van je vrienden ook interesse hebben in investeren, stuur dit artikel dan gerust door! 

Wil jij nou meer van dit soort technische analyses? Meld je dan nu aan voor de Levelheaded winnen met beleggen cursus! Leer succesvol zelfstandig beleggen voor slechts €497,-. Let op dit is een tijdelijke prijs. Wil je op de hoogte blijven van toekomstige blogs, meld je nu aan op de nieuwsbrief.

Voor het laatst bijgewerkt op 15 juni 12:45.

Bestel nu je favoriete munten

Gebruik code: LEVELHEADED10 voor 10% korting op je bestelling

Maandelijkse finance Update?

We sturen je 1x in de maand financiële artikelen die je moet lezen. Anders kan je veel geld mislopen! Meld je vandaag nog aan. 

Deel deze post met je vrienden

Gerelateerde Berichten

Hoe verstuur je Bitcoin vanaf Binance - Levelheaded
Crypto

Hoe verstuur je Bitcoin vanaf Binance?

Crypto versturen is een lastig proces, vooral voor beginners. En je wilt niets fout doen want dan kun je al je crypto kwijt raken. Lees daarom zeker even dit artikel dan leggen we je de details uit! Lees het nu.

Lees verder »
How to withdraw Euro from Binance - Levelheaded
Crypto

How to withdraw euro from Binance?

Because our last article about this topic was a big succes we decided to also translate it to English so every Binance user can use our method to withdraw euro’s from Binance. Read now our method!

Lees verder »
Hoe kun je winst maken in een bear market? - Levelheaded
Crypto

Hoe kun je winst maken in een bear markt?

Winst maken met beleggen, dat willen we allemaal. Maar in een bull market gaat dat nou net iets makkelijker dan in een bear market. In dit artikel gaan we kijken naar manieren hoe je alsnog winst kunt maken in een bear markt. Lees het nu!

Lees verder »

Deze video bevat belangrijke informatie

Video afspelen over Video | Levelheaded

Maandelijkse finance Update?

We sturen je 1x in de maand financiële artikelen die je moet lezen. Anders kan je veel geld mislopen! Meld je vandaag nog aan.