Levelheaded

Is Safemoon een scam?

Is Safemoon een scam, Levelheaded blog

Is Safemoon een scam of een gouden kans?

Je kunt er bijna niet meer omheen. Op vrijwel elke sociale media zul je het voorbij hebben zien komen. De nieuwe cryptomunt Safemoon. De naam zegt het, veilig naar de maan gaan. Maar is dat ook echt zo?

Levelheaded wil haar lezers graag beschermen en vandaar dat we in dit artikel ook gaan kijken of Safemoon een scam is. Daarnaast zullen we nog bespreken wat de risico’s en de kansen van zo’n soort crypto zijn.

Wij als Levelheaded delen wekelijks waardevolle content op onze blog. Mocht je onze blog handig vinden, deel het dan met je vrienden! Samen leren over financiën is namelijk altijd leuker dan alleen. Mocht je nog vragen hebben na afloop van het lezen kun je ons altijd bereiken.

Dit gaan we behandelen in dit artikel:

 1.  Is Safemoon een scam
 2.  Wat is een piramide schema
 3.  Wat zijn de risico’s en kansen
 4.  Waar koop je Safemoon

Leren investeren?

Meld je vandaag nog aan om deel te nemen aan de Levelheaded cursus: winnen met beleggen!

Is Safemoon een scam?

De vraag waarom je waarschijnlijk dit artikel leest. Helaas is er niet direct een antwoord op te geven. Het lijkt erop dat Safemoon momenteel geen scam is. De oprichters van de coin hebben meerdere malen een AMA, ask me anything, gedaan. 

Echter is het niet uit te sluiten dat Safemoon vroeg of laat toch een scam gaat zijn. Er zijn namelijk wel een paar ”red flags” om reken mee te houden. Het contract van Safemoon, dit is als het ware de code achter de cryptomunt is eerder gebruikt. 

Het contract is gekopieerd van een ander project genaamd Vaultz. Dit is al vrij vreemd, dat het contract nagenoeg compleet gekopieerd is. Het wordt helaas nog vreemder. De token Vaultz, waar het contract van gekopieerd is, was een scam.

Daarnaast is de code achter het contract van Safemoon extreem vaak gekopieerd. De code van Safemoon komt gedeeltelijk overeen met meer dan 2.500 cryptocurrencies! Deze signalen zijn niet erg positief en geven de indicatie dat Safemoon een scam kan zijn. 

Wat is een piramide schema

Ondanks dat we niet met zekerheid kunnen zeggen of Safemoon een scam is. Kunnen we een ander ding wel met zekerheid zeggen. Safemoon is namelijk 100% een piramide schema.

Een piramide schema werkt als volgt. De eerste mensen die zijn ingestapt profiteren het meeste. Zij ontvangen geld doordat er nieuwe mensen instappen. Deze incentive zorgt er meestal voor dat early investors mensen proberen over te halen om in te stappen. 

Het meest voorkomend bij een pirimide schema is dat je deelnemers een bonus krijgen als ze een nieuw lid binnen brengen. Bij Safemoon gebeurt dit in een net iets andere vorm. Om in te stappen betaal je een 11% fee. Van deze fee gaat de helft naar de holders. 

Dit zorgt ervoor dat voor ieder nieuw persoon die instapt automatisch 5.5% verdeeld wordt over de holders. Dit is een piramide schema. De eerste holders profiteren namelijk het meest hiervan. 

Echter is dit nog niet alles. Om uit te stappen dien je wederom 11% fee te betalen, waarvan 5.5% weer wordt verdeeld over de holders. Dit maakt Safemoon met 100% zekerheid een piramide schema, en de meeste piramide schema’s eindigen niet goed. 

Wat zijn de risico's en kansen

Dat gezegd hebbende zijn er ook kansen met Safemoon. Dit soort crypto stijgt namelijk alleen maar door hype. Je kan dus profiteren van de hype om Safemoon heen. Op deze manier kun je er wel winst mee maken. Echter raden wij het af, het is namelijk meer gokken in plaats van investeren. 

Er zijn wel wat risico’s zoals je al had gelezen:

 •  Mogelijkheid tot een scam
 •  Safemoon is een piramide schema
 •  Momenteel is de hype niet zo groot
 •  De prijs is 50% gezakt ten opzichte van het hoogste punt
 •  Je betaalt in totaal 22% in fees om te kopen en verkopen

Waar koop je Safemoon

Ondanks dat wij afraden om Safemoon te kopen, zullen wij wel uitleggen waar je Safemoon kunt kopen. Je koopt Safemoon op PancakeSwap. Dit is een exchange op Binance Smart Chain. 

De stappen zijn als volgt:

 1.  Maak een account aan op Binance
 2.  Voltooi de verificatie en stort wat euro’s op je account
 3.  Koop BNB met je gestorte euro’s
 4.  Maak een metamask wallet aan
 5.  Stuur je BNB naar je metamask wallet
 6.  Koop hier Safemoon op PancakeSwap

Nogmaals wij raden het niet aan om te kopen, het is zeer risicovol en je kunt je gehele inleg verliezen. Ben voorzichtig!

Wij hopen dat dit artikel nuttig voor je is geweest en dat je het met plezier hebt gelezen. Mocht een van je vrienden ook interesse hebben in investeren, stuur dit artikel dan gerust door! 

Wil jij nou leren vermogen op te bouwen? Meld je dan nu aan voor de Levelheaded cursus winnen met beleggenLeer succesvol zelfstandig beleggen voor slechts €497,-. Let op dit is een tijdelijke prijs.

Voor het laatst bijgewerkt op 4 mei 20:11.

Bestel nu je favoriete munten

Gebruik code: LEVELHEADED10 voor 10% korting op je bestelling

Maandelijkse finance Update?

We sturen je 1x in de maand financiële artikelen die je moet lezen. Anders kan je veel geld mislopen! Meld je vandaag nog aan. 

Deel deze post met je vrienden

Gerelateerde Berichten

Hoe verstuur je Bitcoin vanaf Binance - Levelheaded
Crypto

Hoe verstuur je Bitcoin vanaf Binance?

Crypto versturen is een lastig proces, vooral voor beginners. En je wilt niets fout doen want dan kun je al je crypto kwijt raken. Lees daarom zeker even dit artikel dan leggen we je de details uit! Lees het nu.

Lees verder »
How to withdraw Euro from Binance - Levelheaded
Crypto

How to withdraw euro from Binance?

Because our last article about this topic was a big succes we decided to also translate it to English so every Binance user can use our method to withdraw euro’s from Binance. Read now our method!

Lees verder »
Hoe kun je winst maken in een bear market? - Levelheaded
Crypto

Hoe kun je winst maken in een bear markt?

Winst maken met beleggen, dat willen we allemaal. Maar in een bull market gaat dat nou net iets makkelijker dan in een bear market. In dit artikel gaan we kijken naar manieren hoe je alsnog winst kunt maken in een bear markt. Lees het nu!

Lees verder »

Deze video bevat belangrijke informatie

Video afspelen over Video | Levelheaded

Maandelijkse finance Update?

We sturen je 1x in de maand financiële artikelen die je moet lezen. Anders kan je veel geld mislopen! Meld je vandaag nog aan.