Levelheaded

Is het slim om DOGE te kopen?

Is het slim om DOGE te kopen?

Is het slim om DOGE te kopen?

DOGE, misschien wel de bekendste cryptocurrency na Ethereum. Tijdens het eerste gedeelte van de bull run was duidelijk zichtbaar dat DOGE vooral populair was onder beginnende crypto investeerder. Je zag dat veel mensen zonder kennis van zaken instapten. 

In veel van die gevallen wisten ze niet eens wat crypto is, waar het voor staat of wat het doet. Ze vielen voor het zogeheten begrip FOMO, fear of missing out. Dat is niet gek, aangezien social media vol stond met DOGE en zelfs Elon Musk mensen aanspoorde om de cryptomunt te kopen. 

Veel van die beginners zijn achtergelaten met flink verliezen en hebben zo vertrouwen in crypto verloren. Gelukkig kan het ook anders, in dit artikel gaan we je informeren of het kopen van DOGE nu een slimme keuze is. 

Wij als Levelheaded delen wekelijks waardevolle content op onze blog. Mocht je onze blog handig vinden, deel het dan met je vrienden! Samen leren over financiën is namelijk altijd leuker dan alleen. Mocht je nog vragen hebben na afloop van het lezen kun je ons altijd bereiken.

Dit gaan we behandelen:

  1.  Wat is DOGE
  2.  Bull run deel 1
  3.  ETH Bridge
  4.  Smart Contracts
  5.  Hype

Nooit meer rendement mislopen?

Word een succesvolle zelfstandige belegger op de beurs door de winnen met beleggen cursus van Levelheaded!

Wat is DOGE

Doge is ontstaan uit een grap. Billy Markus en Jackson Palmer richtte op 6 december 2013 Doge coin op. Als grap om een betalingssysteem te creëren in de volatiele tijden van de cryptomarkt. Als je namelijk nu al van mening bent dat de markt volatiel is, had je het toen is moeten zien. Toen bewogen de koersen regelmatig meer dan 50% per dag. 

Doge is gebaseerd op de Doge meme, hieraan heeft Doge coin ook zijn logo te denken. Doge creëerde al snel haar eigen community en binnen 1 maand trok de site miljoenen bezoekers. Vandaag de dag is Doge coin niet zo grappig meer. Met een market cap van bijna $41 miljard dollar is Doge de 7e grootste crypto die bestaat. 

Naast deze knappe prestatie van Doge, om van een grap te groeien naar een market cap van $41 miljard, klinkt er ook kritiek. Zo is 65% van de Doge coins in handen van de top 100 wallets. Dit zorgt voor een groot risico. Aangezien een klein aantal spelers, grote invloed op de prijs kunnen uitoefenen. 

Is het slim om DOGE te kopen?

Bull run deel 1

Doge was een van de top gainers in het eerste deel van de bull run. Zeg maar gerust de top-gainer. Sinds het dieptepunt van de maart 2020 crash tot het hoogste punt van doge op 0.74$ steeg Doge 64.000%. Dat betekent dat als je destijds 1.000 euro in Doge had gestopt, je op het hoogste punt 640.000 euro had gehad. 

Hoe het kan dat Doge zo hard steeg heeft te maken met meerdere factoren. Maar de meest bekende is hype. Doge komt voor uit een meme en toen de prijs omhoog schoot kwamen de memes ook weer terug. Daarnaast hielp tesla oprichter Elon Musk de cryptomunt ook een handje door hem omhoog te twitteren. Tot slot deed fomo wonderen. Steeds meer mensen stapte in zonder kennis en dit dreef de prijs op. Het woord dalen of verlies stond namelijk niet in hun woordenboek. 

Nu weet je wat ervoor zorgde dat doge zo hard steeg in het eerste deel van de bull run, nu kunnen we gaan kijken naar deel 2 van de bull run. Want veel mensen dachten dat het klaar was na de heftige crash van 60%. Wij dachten daar anders over, dat artikel lees je hier!

Ethereum bridge

De founder van Ethereum vind doge coin interessant. Zo sloot hij zich onlangs aan bij de nieuwe dogecoin foundation. Hij gaat daar aan de slag als blockchain en crypto-adviseur. Daarnaast heeft Vitalik Buterin (founder van Ethereum) al vaker gesproken over een koppeling tussen Ethereum en Doge. Een zogeheten bridge.

Opvallend is dat ook andere vooraanstaande personen lid zijn van de foundation. Zo zit ook Jared Burchill erbij. Jared is een zakenpartner van Elon Musk, naar eigen zeggen zit hij in de foundation om de belangen van Elon te vertegenwoordigen. Dus zowel de oprichter van de tweede grootste cryptomunt en de rijkste man ter wereld hebben interesse in Doge. 

Smart contracts

Allereerst, wat zijn smart contracts? Smart contracts zijn overeenkomsten die gesloten worden op de blockchain en die uitgevoerd worden door een protocol. Met andere woorden een vastgelegd contract die automatisch wordt geëxecuteerd op basis van variabelen. Een vrij brede definitie, maar dat is juist het mooie van smart contracts. Ze maken ontzettend veel mogelijk. 

Er zijn geruchten dat Doge achter de schermen aan het werken is aan smart contracts. Als smart contracts werkelijkheid worden bij Doge zal dit zorgen voor meer gebruik van Doge. Doge haar blockchain zal vaker worden gebruikt, dit maakt uiteindelijk de coin ook meer waard. 

Hype

Dit is misschien wel het belangrijkste punt om naar te kijken. Is het namelijk slim om doge te kopen als de prijs sterk correleert met de hype rondom crypto. Ja en nee. Nee want als de hype weg is zal de prijs van Doge flink zakken. Echter is deze hype ook Doge haar sterkste punt. Door juist alle hype, alle beginners en de memes kan Doge extreem groeien. 

Geruchten zoals een koppeling tussen Ethereum en smart contracts kunnen deze hype starten. In dit soort gevallen kan Doge extreem hard stijgen. Is het slim om Doge te kopen? Wij denken van wel, de hype zal namelijk terugkeren. De cryptoprijzen liggen niet erg ver meer van het hoogste punt en de kans dat hype ergens eind dit jaar, of begin volgend jaar, terugkomt is vrij groot. 

Doge zal in die tijden van hype weer een van de top-performers worden verwachten wij. Lees ook eens onze andere crypto artikelen, wij hebben al meerdere malen correcte analyses gegeven!

Wij hopen dat dit artikel nuttig voor je is geweest en dat je het met plezier hebt gelezen. Mocht een van je vrienden ook interesse hebben in investeren, stuur dit artikel dan gerust door! 

Wil jij nou meer leren over crypto en investeren? Neem dan deel aan de Levelheaded cursus winnen met beleggenLeer succesvol zelfstandig beleggen voor slechts €39,- euro per maand. Let op: de crypto module is alleen voor Levelheaded premium. 

Voor het laatst bijgewerkt op 22 augustus 18:50. 

Bestel nu je favoriete munten

Gebruik code: LEVELHEADED10 voor 10% korting op je bestelling

Maandelijkse finance Update?

We sturen je 1x in de maand financiële artikelen die je moet lezen. Anders kan je veel geld mislopen! Meld je vandaag nog aan. 

Deel deze post met je vrienden

Gerelateerde Berichten

Hoe verstuur je Bitcoin vanaf Binance - Levelheaded
Crypto

Hoe verstuur je Bitcoin vanaf Binance?

Crypto versturen is een lastig proces, vooral voor beginners. En je wilt niets fout doen want dan kun je al je crypto kwijt raken. Lees daarom zeker even dit artikel dan leggen we je de details uit! Lees het nu.

Lees verder »
How to withdraw Euro from Binance - Levelheaded
Crypto

How to withdraw euro from Binance?

Because our last article about this topic was a big succes we decided to also translate it to English so every Binance user can use our method to withdraw euro’s from Binance. Read now our method!

Lees verder »
Hoe kun je winst maken in een bear market? - Levelheaded
Crypto

Hoe kun je winst maken in een bear markt?

Winst maken met beleggen, dat willen we allemaal. Maar in een bull market gaat dat nou net iets makkelijker dan in een bear market. In dit artikel gaan we kijken naar manieren hoe je alsnog winst kunt maken in een bear markt. Lees het nu!

Lees verder »

Deze video bevat belangrijke informatie

Video afspelen over Video | Levelheaded

Maandelijkse finance Update?

We sturen je 1x in de maand financiële artikelen die je moet lezen. Anders kan je veel geld mislopen! Meld je vandaag nog aan.