China bant crypto, wat is er anders deze keer?
China, het land dat publiekelijk zich al jaren uitspreekt tegen crypto. Als totalitair regime is het natuurlijk ook niet gek dat ze niet warm worden van decentrale vormen van geld. Dit zou namelijk bijdragen aan meer macht en autonomie voor burgers. Dat wil China niet.
Vandaar dat China al talloze wetten heeft geïnstalleerd die crypto gedeeltelijk verboden of iets in die trend. Zo ook deze keer, maar deze keer is het verhaal net iets anders. Hoe dat zit lees je zo.
Dat is wat we in dit artikel gaan behandelen. Wij als Levelheaded delen wekelijks waardevolle content op onze blog. Mocht je onze blog handig vinden, deel het dan met je vrienden! Samen leren over financiën is namelijk altijd leuker dan alleen. Mocht je nog vragen hebben na afloop van het lezen kun je ons altijd bereiken.
Dit gaan we behandelen:
Nooit meer rendement mislopen?
Word lid van Levelheaded en start vandaag met succesvol beleggen, vanaf slechts 1.31 euro per dag!
Eerdere pogingen van China
Het laatste nieuws verraste je misschien. China bant crypto! Dat is geheel begrijpelijk, maar het zit net iets anders. China heeft al heel veel maatregelen genomen om crypto tegen te werken. Laten we ze eens op een rijtje zetten.
Het zijn teveel gebeurtenissen om allemaal op te sommen. Maar we zetten de belangrijkste even onder elkaar. China’s pogingen om crypto tegen te werken:
- December 2013: Chinese banken mogen geen Bitcoin transacties meer doen
- September 2017: Lokale crypto exchanges worden gesloten
- April 2019: Bitcoin miners worden gewaarschuwd door de regering
- Oktober 2020: Mensen mogen geen crypto meer verkopen
- Juni 2021: Crypto minen is verboden in China
Waarom bant China crypto
We bespraken het net al in de inleiding kort. China bant crypto omdat dit het huidige systeem bedreigt. In het huidige financiële systeem heeft de Chinese regering alle macht. Dat willen ze graag zo houden. Crypto vormt een bedreiging en wordt daarom onderdrukt op elke mogelijk manier.
Als je enige kennis hebt van China en haar politieke beleid, weet je dat China een land is waar ze streven naar complete controle. Het mooie van crypto is dat die controle nihil is, zo kan een regering niet bepalen of een transactie doorgaat of niet. Dit is vandaag de dag namelijk wel een probleem.
Banken hebben het recht om transacties te blokkeren indien er een vermoede is van fraude. Al is de regelgeving op dit gebied erg dun. Zo zijn er genoeg verhalen van transacties die geblokkeerd werden omdat deze niet in het imago van de bank paste. Op deze manier wordt de deur opengezet om critici en andersdenkenden uit te sluiten van het financiële systeem.
Met crypto heeft geen enkele partij deze bevoegdheid. Dat is waarom China van crypto af wil, zij willen deze macht behouden.
Het laatste nieuws
Nieuws dat uit China komt over crypto en wetgeving wordt vaak gezien als een manier om angst te creëren. De cryptomarkten worden hevig gemanipuleerd en het is dus goed om hier rekening mee te houden. Zeker niet elke berichtgeving is betrouwbaar als het gaat over dit soort belangrijke zaken.
Wat je vaak zag was het volgende: Nieuwsgeving over China & cryptowetgeving komt naar buiten. De markt daalt enkele procenten uit angst. Uiteindelijk gebeurt er vrijwel niets, de markt hersteld.
Maar niet deze keer. Deze keer is het net even iets anders, geen loze waarschuwing maar echte actie. De laatste cryptowetgeving van China gaat er namelijk voor zorgen dat iedere cryptotransactie als illegaal wordt bestempeld.
Om die reden worden Chinezen vrijwel compleet uitgesloten van de cryptomarkten. Crypto exchanges die actief waren in China hebben zelfs hun klanten geinformeerd dat hun accounts gesloten gaan worden. Vanaf onmiddellijke ingang kunnen Chinezen geen nieuwe accounts openen bij grote exchanges.
Per 31 december 2021 worden de nog bestaande accounts van Chinezen verwijderd. Ze hebben tot die tijd om hun cryptovaluta te verkopen of ergens anders (illegaal) op te slaan. Daarbij moeten we wel zeggen dat bezit nog niet illegaal is. Alleen de transacties worden illegaal, je mag dus legaal wel crypto bezitten.
China bant crypto, wat is er deze keer anders?
Wat er deze keer anders is, is het feit dat China ook daadwerkelijk actie onderneemt. Eerdere berichtgeving over wetgeving stelde meestal niets voor. Het effect ervan was nihil en niet merkbaar. Deze keer pakt China door, de wetgeving gaat er komen. Alle cryptotransacties worden illegaal.
Dit zal zeker effect hebben op de markten aangezien het volume zal afnemen. Bijna 19% van de wereldbevolking zal van deelname in cryptotransacties worden uitgesloten door dit nieuwe beleid. Dat zal zeker voelbaar gaan zijn. Maar crypto is veerkrachtig, revoluties hebben tijd nodig. Die tijd zal komen.
Wij hopen dat dit artikel nuttig voor je is geweest en dat je het met plezier hebt gelezen. Mocht een van je vrienden ook interesse hebben in investeren, stuur dit artikel dan gerust door!
Wil jij een succesvol investeren in crypto? Neem dan deel aan de Levelheaded cursus winnen met beleggen! Leer succesvol zelfstandig beleggen voor slechts €39,- euro per maand. Vond je het artikel interessant, meld je aan op de nieuwsbrief! Let op crypto is alleen onderdeel bij Levelheaded premium.
Voor het laatst bijgewerkt op 24 september 21:30.