Levelheaded

Hoe krijg ik meer rendement uit mijn spaargeld?

Hoe krijg ik meer rendement uit mijn spaargeld? | Levelheaded

Hoe krijg ik meer rendement uit mijn spaargeld?

Bij Levelheaded hebben we het regelmatig over investeren. Maar als je dat niet wilt zijn er ook nog andere manieren om rendement te maken op spaargeld. Gelukkig kan het vandaag de dag ook haast niet slechter, sparen kost vandaag de dag zelfs geld. 

In dit artikel zullen we 3 manieren bespreken, hoe je meer rendement uit spaargeld krijgt. Daarnaast is Levelheaded niet voor niets de Investing Academy, daarom zullen we het ook nog even kort over investeren hebben. Laten we snel beginnen. 

Dit gaan we behandelen:

  1.  Spaardeposito
  2.  Spaarrekening in het buitenland
  3.  Los je schulden af
  4.  Beleggen

Nooit meer rendement mislopen?

Word lid van Levelheaded en start vandaag met succesvol beleggen, vanaf slechts 1.31 euro per dag!

Spaardeposito

Wat is een spaardeposito? Een spaardeposito is een bankrekening waar je voor een bepaalde tijd geld vastzet om zo een hogere rente te krijgen. Een spaardeposito geeft een hoger rente percentage, dit komt doordat het geld voor een looptijd vaststaat. 

Je kunt gedurende de tijd van het spaardeposito geen gebruik maken van het geld. Dit maakt de optie iets minder aantrekkelijk, maar mocht je veel spaargeld hebben waar je niet direct iets mee wilt gaan doen kan het een goede optie zijn. 

Bij een spaardeposito lopen de rentes op bij een langere looptijd. Er zijn veel opties van 3 maanden tot 10 jaar. Op deze website kun je verschillende looptijden vergelijken. Geschatte rente: 0.4% tot 1.5%. 

Spaarrekening in het buitenland

In Nederland liggen de spaarrentes de afgelopen jaren al een tijdje erg laag. Maar in andere landen is dit nog zeker niet het geval. In Oost-Europese landen kan je bijvoorbeeld nog rentepercentages vinden van 0.2% of meer. Het is nog steeds zielig laag, maar beter dan 0.01% of zelfs negatief. 

In Amerika liggen de spaarrentes echter echt een stuk hoger. Daar kun je zelfs nog boven de 1% rente krijgen op een normale spaarrekening. Hiervoor zul je wel je euro’s moeten omzetten naar dollars. Over die dollar krijg je dan je rente. Hierdoor krijg je wel te maken met wat risico’s. 

Zo krijg je onder andere te maken met valutarisico, het risico dat de dollar minder waard wordt. Daarnaast moet je rekening houden met bankveiligheid. In Europa is elke bankrekening gedekt door het depositogarantiestelsel. Daardoor krijg je tot €100.000 euro terug van de overheid bij faillissement van de bank. 

Los je schulden af

De makkelijkste manier van rente maken op je spaargeld, is door je schulden af te lossen. Je betaalt hierdoor namelijk minder rente over je schulden. Vooral bij kortlopende schulden kunnen deze percentages redelijk hoog liggen. Als je een hypotheek hebt is dit ook een goede manier om rente te maken op je spaargeld.
Hoe krijg ik meer rendement uit mijn spaargeld? | Levelheaded

Beleggen

Sparen was vroeger heel lucratief, maar die dagen liggen achter ons. Sparen is ”relatief veilig” maar ook financieel gezien niet erg aantrekkelijk vandaag de dag. Wij bij Levelheaded hebben alle kennis over succesvol beleggen. Bij ons leer je het ook! 

Leer op een veilige manier rendementen te maken van 8% of meer op jaarbasis. We hebben zelfs een methode waar je dit soort rendementen kunt behalen zonder het geld te investeren. Start vandaag nog met leren bij Levelheaded! 

Wij hopen dat dit artikel nuttig voor je is geweest en dat je het met plezier hebt gelezen. Mocht een van je vrienden ook interesse hebben in investeren, stuur dit artikel dan gerust door! 

Voor het laatst bijgewerkt op 13 oktober 19:43. 

Maandelijkse finance Update?

We sturen je 1x in de maand financiële artikelen die je moet lezen. Anders kan je veel geld mislopen! Meld je vandaag nog aan. 

Deel deze post met je vrienden

Gerelateerde Berichten

Is het nog slim om geld te sparen | Levelheaded
Sparen

Is het nog slim om geld te sparen?

Wat doe je als je niet weet wat je met je geld moet doen? Dan ga je natuurlijk sparen! Maar is dat vandaag de dag met de lage rentes en hoge inflatie nog wel slim? Dat lees je in dit artikel. Lees het nu.

Lees verder »
Wat is beter: sparen of beleggen - Levelheaded
Investeren

Wat is beter: sparen of beleggen?

Wat is beter: sparen of beleggen? Veel mensen vinden dit een lastige kwestie. Want beleggen brengt risico’s met zich mee, toch? Dat klopt, maar dit doet sparen ook. In dit artikel lees je wat de beste optie is. Lees het nu!

Lees verder »

Deze video bevat belangrijke informatie

Video afspelen over Video | Levelheaded

Maandelijkse finance Update?

We sturen je 1x in de maand financiële artikelen die je moet lezen. Anders kan je veel geld mislopen! Meld je vandaag nog aan.