Levelheaded

Bijverdienen: de 10 beste sidehustles

Bijverdienen: de 10 beste side hustles

Bijverdienen: de 10 beste sidehustles

Eerst een kleine introductie, want wat is een side hustle nu eigenlijk? Een side hustle is een bijbaantje naast je vaste werk. Je vaste werk is namelijk je main hustle. Een side hustle is iets voor ernaast dus, het is iets waar je je passie in kwijt kunt en waar je met wat extra inzet, het kan omzetten in een inkomstenbron. 

Wij als Levelheaded delen wekelijks waardevolle content op onze blog. Mocht je onze blog handig vinden, deel het dan met je vrienden! Samen leren over financiën is namelijk altijd leuker dan alleen. Mocht je nog vragen hebben na afloop van het lezen kun je ons altijd bereiken.

Wat we gaan behandelen:

  1.  Wat is een side hustle
  2.  Dingen om over na te denken 
  3.  Past het idee in je huidige leven
  4.  Levert jouw side hustle ook daadwerkelijk iets op
  5.  De 10 side hustle ideeën
Steeds meer mensen starten tegenwoordig een side hustle. Zo worden ze zogenaamde side hustlers. Mensen die naast hun vaste baan nog wat extra’s doen. Want zeg nou eerlijk wie houdt er niet van wat extra cash. Maar dat betekent nog niet dat het gelijk makkelijk zal zijn. In dit artikel gaan we kijken naar manieren hoe ook jij een side hustle kunt starten!

Investeren als side hustle?

Meld je vandaag nog aan om deel te nemen aan de Levelheaded cursus: winnen met beleggen!

Wat is een side hustle?

De betekenis van een side hustle is: een activiteit naast je vaste baan, waarmee je geld verdient. Dit kan een parttime baan zijn echter kan dit ook werk zijn dat je doet via platformen als Uber of Fiverr. Deze platformen worden ”side gigs” genoemd. Bij Fiverr is het mogelijk om jouw diensten aan te bieden en zo klanten te werven voor jouw skill. 

Niet elke side hustle is hetzelfde, een parttime baan kan handig zijn echter is dit vaak niet waar je echt naar opzoek was. Daarnaast kan Uber handig zijn als je snel even geld wilt verdienen maar de verdienste zijn niet erg hoog. 

Als je echt wilt gaan voor je side hustle kun je beter niet kiezen voor parttime werk of een van de side gigs. Als je groot wilt uitpakken moet je beginnen met groot denken. Denk aan een side hustle die je flexibel kunt uitvoeren en die schaalbaar is. Idealiter zou je je side hustle 24/7 willen kunnen uitvoeren zodat je in je vrije tijd geld ermee kunt verdienen.

Dingen om over na te denken

Bijverdienen: de 10 beste side hustles

Side hustles zijn een geweldige manier om extra inkomsten binnen te halen. Maar zoals alle ondernemingen kost het in het begin veel tijd. Er zijn twee type side hustles, je hebt side hustles waarbij je daadwerkelijk een onderneming start. Deze types van side hustles zijn iets lastiger en ook iets meer werk. 

Daarnaast heb je ook side hustles waarbij je geen onderneming hoeft te starten. Investeren is hier een mooi voorbeeld van, je kunt er extra inkomsten mee verdienen zonder dat je er veel tijd in hoeft te steken. 

Wat het beste bij jou past hangt af van jou als persoon. Wil jij graag klein beginnen maar bouwen naar iets groots dan is een side hustle in de vorm van ondernemen echt iets voor jou. Wil je liever niet teveel met werk bezig zijn naast je vaste baan dan is een passieve side hustle beter weggelegd voor jou. 

Tot slot is het erg belangrijk dat je een side hustle uitkiest die goed bij jou past. Kies iets uit wat je leuk vindt om te doen in je vrije tijd en maak er een inkomstenbron van. Als je namelijk iets gaat doen wat je niet leuk vindt alleen om extra geld te verdienen zul je het niet lang volhouden. 

Al hoewel bij lange na niet alle side hustles uiteindelijk groeien tot een volwaardig inkomen. Is het toch goed om alvast hierbij stil te staan. Want als je side hustle winstgevender wordt kan het zomaar je fulltime job worden. Als je op zoek bent naar een side hustle die je fulltime baan zou kunnen worden, zijn enkele dingen belangrijk. 

Past het idee in je huidige leven

Zoals de naam al zegt, is een side hustle voor naast je vaste werk. Het is daarom ook van belang dat jouw side hustle past binnen je levensstijl. Heb je bijvoorbeeld een drukke baan dan is het prettig als je side hustle zo weinig mogelijk tijd kost. 

Kies daarnaast ook iets dat makkelijk op te zetten is. Je zou als side hustle bijvoorbeeld websites kunnen gaan bouwen voor mensen. Echter als jij geen verstand hebt van websites bouwen is dit misschien niet de meest geschikte keuze voor jou. 

Kies iets waar je al goed in bent, wat je leuk vindt en waar je graag geld mee zou willen verdienen. In vrijwel elk vakgebied is geld te verdienen. Vind je vissen erg leuk, geef er les in. Vind je schoenen leuk, handel erin. Ga zo maar door, ”monetize” het gene dat jij leuk vindt.

Levert jouw side hustle ook daadwerkelijk iets op

Bijverdienen: de 10 beste side hustles

Het is natuurlijk harstikke leuk als jij een side hustle gevonden hebt die echt bij je past. Maar levert het ook daadwerkelijk iets op. Dat is een hele belangrijke vraag die je jezelf moet stellen. Is er namelijk geen markt voor jouw product of dienst dan is het lastig geld te verdienen. 

Gelukkig is vandaag de dag in bijna alles wel een markt. Probeer altijd na te denken over hoe jouw idee je geld gaat opleveren. Hoe gaan mensen jou betalen en hoe ga je winst maken. Het is logisch als je niet direct winstgevend bent maar probeer zo snel mogelijk een cashflow te genereren. 

In het begin kan het zo zijn dat je veel tijd in je side hustle moet stoppen om het van de grond te krijgen. Hierdoor ligt je ”uurloon” erg laag. Dit maakt het lastig om in te zien of jouw side hustle succesvol is. Als je wat verder bent en er komt wat meer geld binnen kun je beter de balans op maken en inzien wat jouw ”uurloon” is. 

Sommige side hustles kunnen altijd het waard zijn om te doen. Dit zijn vaak de side hustles waar je geen investering vooraf hoeft te doen en je heel weinig tijd in hoeft te stoppen. Dit is het altijd waard indien je tijd over hebt. 

De 10 side hustle ideeën

Bijverdienen: de 10 beste side hustles

1. Word freelancer

Heb je een skill waar je erg goed in bent die waardevol is voor anderen? Word freelancer en werk wanneer het jou uitkomt. Dit kan in vrijwel elk vakgebied. Ben je een fanatieke sporter, geef personal training. Ben je een goede student, geef bijles. Er zijn talloze mogelijkheden. 

Als je begint met freelancen kan het handig zijn om te starten bij je vrienden en navraag te doen bij lokale bedrijven in de buurt. Probeer een netwerk op te bouwen met waardevolle connecties en voor je het weet krijg je klussen aangeboden. 

2. Begin een blog

Heb jij een onderwerp waar jij enorm veel vanaf weet. Of is jouw dagelijks leven erg interessant? Leg het vast op een blog! Een blog starten was nog nooit zo simpel als nu. Geen gedoe met coderen en dergelijke, nee dat is verleden tijd. Met de huidige technologie kan iedereen eenvoudig een simpele blog online krijgen. 

Het voordeel van bloggen zit hem in dat je locatie onafhankelijk bent. Je kunt overal ter wereld aan jouw blog werken zolang je maar internet hebt. Klinkt niet slecht toch?

Je verdient geld met bloggen door advertenties, promoties en affiliate marketing. Hoe meer maandelijkse lezers je hebt hoe interessanter je zult zijn voor een bedrijf. Probeer hier dan ook de focus op te leggen. Deel je blog met vrienden en familie en schrijf hoge kwaliteit blogs, voor je het weet heb je een vaste groep lezers te pakken. 

3. Begin een YouTube kanaal

10 side hustle ideeën

Het is misschien wat standaard, maar met YouTube kan je goud geld verdienen. Mits je door het bittere begin kunt bijten. In het begin verdien je er namelijk helemaal niks mee. Maar als jij veel plezier beleeft in video’s maken en erg creatief bent kan YouTube een geweldige side hustle worden voor jou. 

Op YouTube zul je eerst een aantal criteria moeten behalen voordat je er überhaupt geld mee kan verdienen. Zo moet je minimaal 1.000 abonnees hebben en minimaal 4.000 uur bekeken content in de afgelopen 12 maanden. 

Op YouTube verdien je geld door advertenties, gesponsorde video’s en door free goodies. Bedrijven willen graag hun producten en diensten promoten en doen dit ook steeds vaker via YouTube. Zo kan je gratis producten ontvangen in ruil voor wat promotie. 

4. Start een podcast

Een grote podcast kan zeer veel geld opleveren. Toch kan het hebben van een kleine podcast ook lonen. Vind jij het leuk om over bepaalde onderwerpen veel te praten in de vorm van podcasts. Dan is deze side hustle echt iets voor jou. 

Je kunt een podcast redelijk eenvoudig zelf starten. Je hoeft niet eens perse een microfoon aan te schaffen. In het begin kun je de podcast gewoon starten met je telefoon. 

Daarnaast zijn podcast al jaren opkomend, en het lijkt erop dat de groei nog lang niet afgelopen is. Als je dus een podcast begint zul je hier alleen maar van profiteren. 

5. Investeren

Leer investeren bij Levelheaded

Het vergt een investering vooraf om te leren hoe je kunt investeren. Echter als je het eenmaal door hebt is het de meest passieve vorm van een side hustle die er is. Door jouw geld te investeren begint jouw geld voor je te werken. 

Je krijgt er als het ware werknemers bij, jouw geld werkt iedere dag weer hard om nog meer geld te maken. Door te investeren krijg je te maken met twee vormen van passieve inkomsten, de eerste is dividend. Dividend ontvang je meestal 3 maandelijks en is circa 2% per jaar. 

Daarnaast heb je een waardestijging van je aandelen. Wil jij nou leren investeren, meld je dan vandaag nog aan voor de Levelheaded winnen met beleggen cursus!

Investeren als side hustle?

Meld je vandaag nog aan om deel te nemen aan de Levelheaded cursus: winnen met beleggen!

6. Oude spullen verkopen

Dit is een geweldige side hustle voor mensen die veel oude spullen hebben. Heb jij nog veel oude kleding op je kamer die je niet meer aandoet? Verkoop het dan. Tegenwoordig zijn er meerdere apps die het net zo eenvoudig maken als fietsen. 

Verkoop jouw tweedehandskleding op Vinted. Heb je nog andere spullen die ook weg mogen, zet ze op marktplaats! Deze side hustle is niet oneindig maar je kunt er wel snel redelijk wat geld mee verdienen. 

7. Handelen in schoenen

Handelen in exclusieve sneakers, het gebeurt steeds vaker en het wordt steeds winstgevender. Sneakers resellen is een mooie manier van wat bijverdienen. Je loopt namelijk geen risico en er is geen investering vooraf nodig. 

Sommige sneakers leveren wel meer dan €500,- euro winst op. Het kan dus echt een serieuze bron van inkomsten zijn. Wel zul je wat van sneakers moeten houden en goed onderzoek moeten doen naar welke sneakers waardevol zijn. 

kicks, sneakers, shoes

8. Bied je diensten aan op Fiverr

Ben jij nou erg goed in Photoshop, video’s editen of teksten schrijven. Dan is Fiverr echt iets voor jou. Fiverr is een platform waarop je jouw diensten kan aanbieden en in contact kan komen met opdrachtgevers. Je bepaalt zelf jouw prijs en kunt vrijwel elke dienst online aanbieden. 

Het fijne aan Fiverr is dat je vandaag nog kan starten. Aanmelden is gratis en je betaalt alleen een percentage aan Fiverr als je daadwerkelijk betaald krijgt. Hoe fijn is dat!

9. Start een eigen bedrijf

Eigen baas zijn naast je vaste werk is een mooie side hustle. Als je een goed idee hebt of je bent ergens erg goed in, kan het slim zijn om een eigen bedrijf te starten. Je kunt net zoals bij freelancen je eigen tijd verkopen maar je kunt natuurlijk ook producten gaan verkopen. 

Tegenwoordig zijn er talloze opties om dingen te verkopen. Zo heb je dropshippen, maar zou je ook zelfgemaakte producten online kunnen verkopen. Met hulpmiddelen zoals Shopify heb je zo jouw online webshop opgestart en kun je van start!

10. Royalties

Tot slot gaan we het hebben over royalties. Royalties zijn een mooie vorm van inkomsten, maar het is wat lastiger om op te starten als side hustle. Royalties krijg je namelijk als andere jouw patenten gebruiken. Dit kan vrijwel op elk gebied, van muziek tot logo designs. 

Echter houdt het daar niet op, als jij nou creatief bent in de vorm van memes kan je daar ook royalties op krijgen. Zo krijg je dan geld elke keer als een groot account jouw content wil gebruiken. Royalties zijn een vorm van passieve inkomsten die vrijwel altijd doorlopen. 

Practice makes perfect

Side hustles zijn een prachtige manier om jouw skills verder te ontwikkelen en tegelijkertijd iets bij te verdienen. Geef niet op als het niet direct €1.000 euro per maand oplevert. Ben dankbaar voor alle extra inkomsten die er binnen komen en geloof vooral in jezelf.

Daarnaast is een side hustle een perfecte middenweg richting ondernemen. Als je altijd alleen in loondienst hebt gewerkt kan ondernemen eng aanvoelen. Het kan hierdoor fijn zijn om klein te starten als side hustle, en dan wanneer het balletje rolt echt te starten met ondernemen.

Uiteindelijk kan een side hustle jou de vrijheid bieden waar jij naar zoekt. Wij hopen dat dit artikel nuttig voor je is geweest en dat je het met plezier hebt gelezen. Mocht een van je vrienden ook interesse hebben in investeren, stuur dit artikel dan gerust door! 

Wil jij nou als side hustle investeren? Meld je dan nu aan voor de Levelheaded cursus winnen met beleggenLeer succesvol zelfstandig beleggen voor slechts €497,-. Let op dit is een tijdelijke prijs. 

Voor het laatst bijgewerkt op 15 april 15:30.

Maandelijkse finance Update?

We sturen je 1x in de maand financiële artikelen die je moet lezen. Anders kan je veel geld mislopen! Meld je vandaag nog aan. 

Deel deze post met je vrienden

Gerelateerde Berichten

Deze video bevat belangrijke informatie

Video afspelen over Video | Levelheaded

Maandelijkse finance Update?

We sturen je 1x in de maand financiële artikelen die je moet lezen. Anders kan je veel geld mislopen! Meld je vandaag nog aan.